TEKEV Bursa İl Başkanlığı: SBS'nin kaldırılması eğitimde boşluk doğurur

Teknik Eğitim Vakfı (TEKEV) Bursa İl Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'nca, 6. ve 7. sınıflarda Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS) kaldırılmasına tepk

  Teknik Eğitim Vakfı ( TEKEV ) Bursa İl Başkanlığı , Milli Eğitim Bakanlığı ' nca , 6 . ve 7 . sınıflarda Seviye Belirleme Sınavı ' nın ( SBS ) kaldırılmasına tepki gösterdi .

İl Başkanı Fahri Yıldız , sınavın 8 . sınıfta yapılacak olmasının öğrencilerde boşluk oluşturacağı uyarısında bulundu . SBS sınavının sadece 8 . sınıflarda uygulanacak olmasının herhangi bir şeyi değiştirmeyeceğini söyleyen Yıldız , " Herhangi bir yenilik yapmayacak olan yeni sistem , bir de 6 ve 7 . sınıflarda sınav olmamasından dolayı öğrencilerde büyük bir boşluk olacaktır . Bu sınıflarda rehavete kapılan öğrenciler 8 . sınıfa geldiğinde 1 saatlik sınava tabi tutulacak ve bir ay içerisinde de öğrendiklerini yeniden unutacaktır . Sistemin daha verimli hale getirilmesi istenirken , yapılan bu yanlıştan biran evvel dönülmesi gerekmektedir . " dedi .

Sınavın içeriği hakkında da eleştiride bulunan Yıldız , eğitim ve öğretimden uzak olan , ezbere ve test yöntemine dayalı sınavların öğrencilere hiçbir getirisinin olmayacağının altını çizdi .

" EĞİTİM ŞART ANCAK KALİTELİ OLMALI "

Sorunların çözüm yollarının bulunduğuna işaret eden TEKEV İl Başkanı Yıldız , SBS sorunundan çok daha önemli olan mesleki eğitim konusunun da gözlerden kaçtığını vurguladı . 8 yıllık kesintisiz eğitim konusunda sonuna kadar haklı buldukları eğitim sistemini mesleki eğitime ağırlık vermemekle suçlayan Yıldız , " İçi boş bir 8 yıl eğitimden ziyade , çocuklarımızı yetenekli oldukları konularda mesleki eğitime yönlendirmek , hem onların hem de ülkemizin geleceği açısından çok daha faydalı olacaktır . " şeklinde konuştu .

İlköğretimde istenilen verimin alınamadığı ve çocukların mesleki eğitimden yoksun bırakıldığına işaret eden Fahri Yıldız , " Böyle devam ederse Çıraklık Eğitim Merkezleri tamamen işlevsiz bırakılacak . Eğitimin kesinlikle şart olduğuna inanıyoruz , ancak kalitesi olmayan bir eğitimin de gençlerin geleceklerini körelteceğini düşünüyoruz " dedi .

" MEB BÜTÜN TARAFLARI DİNLEMELİ "

TEKEV olarak ilgili kurumlardan meslek liselerinin sorunlarının çözümü için de çalışmalar beklediklerini kaydeden İl Başkanı Yıldız , sorunların çözümü ile eğitimin istenilen kalite düzeyini kendiliğinden yakalayacağını vurguladı .

Milli Eğitim Bakanlığı ' nın herhangi bir kanun çıkarmadan önce konunun tüm muhataplarını dinlemesi gerektiğini aktaran Yıldız , tarafların anlaştığı yasaların çok daha sağlıklı işleyeceğini söyledi .