MESİAD, Erden Timur'a yılın girişimcisi ödülü verdi

Timur Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) tarafından 'Yılın Girişimcisi' seçildi.

Bu

Timur Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) tarafından 'Yılın Girişimcisi' seçildi.

Bugüne kadar toplam 96 bin metrekarelik inşaatı tamamlayan, son bir buçuk sene de İstanbul Kemerburgaz, Levent ve Göztepe'de üç proje başlatan Timur, birçok ilkleri gerçekleştirerek yaptığı projelerle yılın girişimcisi ödülünü almaya hak kazandı. Altyapı yatırımlarının geliştirilmesi, teknik olarak yapılandırılması ve fonlandırılmasında dünyanın ilk dört firmasından biri olan Alman DIK ile yaptığı ortaklıkla 5 yılda 2 milyar euroluk yatırım gerçekleştirecek yabancı sermaye yatırım anlaşmalarından birine imza atan Timur Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, daha önce de bir çok ödüle layık görülmüştü.

Timur Grubu'nun genç neslinin yaptığı, Türkiye'deki ilk "24 odalı 1+1 daire" konseptiyle çizginin dışına çıkan, yurt dışı patenti için İsviçre'ye başvurusu yapılan "foldhome" konsepti ile NEF Projesi, uluslararası birçok ödülün sahibi mimarlık – tasarım firması Autoban'ın ilk dış mimari çalışması olma özelliği de taşıyor. NEF Levent, Kemerburgaz ve Göztepe Projeleri'nin iç tasarımı içinse, New York'ta dünya çapında tasarımcılarla bir araya gelindi. Böylece Türkiye inşaat sektörü de ilk defa, ünlü tasarımcıların tasarladığı patentli kapı kolları, mobilyalar, hatta beyaz eşyalarla tanıştı. Proje için yapılan iç mekan tasarımlarının bazıları, şu anda New York Soho'daki galerilerde sergileniyor.

Öte yandan MESİAD, beş yıldır özveriyle çalışan işadamlarının başarılarına dikkat çekmek, motivasyonlarını yükseltmek ve diğer iş insanlarına örnek göstermek amacıyla Yılın İşadamı ve Girişimcisi Ödülleri'ni veriyor.