KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Töre, Erzurum'un içme suyuna hayran kaldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu Töre, Erzurum'un içme suyuna hayran kaldığını belirterek, "Kıbrıs'a Erzurum

  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ( KKTC ) Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu Töre , Erzurum ' un içme suyuna hayran kaldığını belirterek , " Kıbrıs ' a Erzurum ' un suyu ihraç edilirse memnun oluruz . " dedi .

4 . Türkiye Organik Tarım Sempozyumu ' na katılmak üzere dün havayoluyla Erzurum ' a gelen KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu Töre , ziyaretinin ikinci ve son gününde Vali Sebahattin Öztürk ile Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ' i ziyaret etti . Vali Öztürk , 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları hakkında Bakan Töre ' ye bilgi verdi . Bakan Töre daha sonra Büyükşehir Belediyesi ' ne geçti . Başkan Küçükler ' i ziyaretinde basın mensuplarının , ' Erzurum ' un içme suyunu tattınız mı , Kıbrıs ' a Erzurum ' un suyunu ihraç etmek ister misiniz? " sorusuna cevap verdi . Bakan Zorlu , Kıbrıs ' ın tatlı su bakımından fakir olduğunu ve daha çok damacana ile pet su tüketildiğini kaydetti . Erzurum ' un suyunu tattığını ve çok beğendiğini dile getiren Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu Töre , " Kuzey Kıbrıs ' a içme suyu damacana veya pet şişelerle getiriliyor . Kıbrıs ' ta ticaretle uğraşanlar Erzurum ' un çok güzel suyundan getirirlerse memnun oluruz . Hükümet olarak Erzurum ' un suyunu Kuzey Kıbrıs ' a getirecek olan olursa destekleriz . Çünkü Karadeniz ' den de su içme suyu göndermek için benimle temasa geçenler oldu . Rekabet güzel bir şey . Erzurum ' un suyunu Kıbrıs ' ta da tatmak isteriz . " diye konuştu .

Daha sonra günün anısına Bakan Töre , Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler ' e KKTC Bayrağı ile dolma kalem hediye etti . Belediye Başkanı Küçükler de Bakan Töre ' ye Oltutaşı tesbih ve kol düğmesi hediye etti .