Hiddink'in Yanlış Tercüme Kurbanı İstanbul

Futbol Federasyonu, (A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink'in bugün medyada yer alan açıklamasının yanlış tercüme edildiğini bildirdi.

  Futbol Federasyonu , ( A ) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink ' in bugün medyada yer alan açıklamasının yanlış tercüme edildiğini bildirdi .
Federasyondan yapılan açıklamada , bazı ulusal ve uluslararası basın organlarında Hiddink ' e atfedilen kimi açıklamaların yer aldığı ve yapılan çeviri hatalarının kısa sürede yayılarak yanlış anlaşılmalara neden olduğu kaydedildi .
Açıklamada , Alman Bild gazetesi kaynak gösterilerek yapılan haberlerde , Hiddink ' in son dönemde Alman Milli Takımı ' na katkılarıyla sivrilen Mesut Özil ' in bu tercihine ve pasaportuna ilişkin bir ifadesinin , yanlış tercüme edilerek gereksiz bir polemiğe yol açıldığı vurgulandı .
Futbol Federasyonu ' nun açıklamasında , ' Guus Hiddink , Alman Futbol Federasyonu ' na veya Mesut Özil ' e dönük herhangi bir sahtecilik suçlaması yapmamıştır . Uluslararası futbol kamuoyunun böylesi hassas bir konuda doğru bilgilendirilmeye ihtiyaç duyduğuna inanıyor , bu tip hataların tekrarlanmamasını diliyoruz ' ifadelerine yer verildi .

29 . 06 . 2010 20 : 27 : 44