Esnafın Belediyeye İnşaat Tepkisi

Giresun Belediyesi'nin Hal Pazarı inşaatı nedeniyle işyerlerinin önü kapanan Suat Akgün Sokağı esnafı, belediyeye tepki gösterdi

Esnafın Belediyeye İnşaat Tepkisi
  Giresun Belediyesi ' nin Hal Pazarı inşaatı nedeniyle işyerlerinin önü kapanan Suat Akgün Sokağı esnafı , belediyeye tepki gösterdi . Bariyerleri Çin Seddi ' ne benzeten esnaflar , ciddi iş kaybına uğradıklarını söylüyor .
Karamettin Mahallesi Suat Akgün Sokağı hal pazarı inşaatı yüzünden kapanınca sokaktaki esnaf belediyeye tepki gösterdi . Çalışmaların yavaş ilerlediğinden şikayet eden sokak üzerindeki esnaflar " Kiralarımız ve vergilerimiz aynı ama işlerimiz düştü . Belediyenin bu duruma bir önlem alıp , esnafa yardımcı olması gerekiyor . En azından yapılmakta olan çalışma hızlandırılmalı . Mevcut hızıyla inşaatın devam etmesi halinde insanlar iflas edip , çoluk çocuklarına bakamaz duruma gelecek " dedi .
Ellerindeki birikmişleri de harcayarak en fazla 1-2 ay dayanabileceklerini belirten Suat Akgün sokağının esnafı " Ondan sonra ne olur bilemiyoruz . İmkanı olanlar dükkanlarını taşır , olmayanlar ise dükkanlarını kapatırlar . Hayat bizim için tepe taklak olur . Ev kirasını ödeyemezsek ev sahibi , dükkan kirasını ödeyemezsek dükkan sahibi atar . Bu sokak üzerinde bulunan bütün esnafın hali içler acısı durumda . Çalışmalar bizi çok olumsuz etkiledi . Zaten işlerimiz yoktu , ayakta durmakta güçlük çekiyorduk . Yazın tam iş yapacağımız dönemde Çin Seddi gibi önümüzü kapattılar . Vatandaş sokağı ikiye bölen inşaat kanalı ve çekilen setler nedeniyle dükkanımızın önünden geçmiyor . İnşaatı yapan firma ile belediye arasında 450 günlük bir inşaat bitirme anlaşması yapılmış . Bizim değil 450 gün 50 gün dahi iş yapmadan ayakta durma imkanımız bulunmamaktadır . Bu konuda yetkililerden bir açıklama bekliyoruz " diyerek tepkilerini dile getirdiler .
İmza kampanyası başlatarak tepkilerini sürdüren esnaflar , " Bunu ilgili yerlere ulaştıracağız . Belediyeden beklentimiz inşaatın hızlandırılması ve en azından sokağımızın bağlantısını açmasıdır " şeklinde konuştular .