Bakan Erzurum'un İçme Suyunu Beğendi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu Töre, Erzurum'un içme suyuna hayran kaldığını belirterek, "Kıbrıs'a Erzurum'un suyu ihraç edilirse memnun oluruz" dedi.

Bakan Erzurum'un İçme Suyunu Beğendi
  Türkiye 4 . Organik Tarım Sempozyumuna katılmak üzere dün Erzurum ' a gelen KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu Töre , ziyaretinin ikinci ve son gününde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ' i Makamında ziyaret etti . Başkan Küçükler , Erzurum ve 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları hakkında Bakan Töre ' ye bilgi verdi .
Konuk Bakan Töre , basın mensuplarının " Erzurum ' un içme suyunu tattınız mı? Kıbrıs ' a Erzurum ' un suyunu ihraç etmek ister misiniz? " şeklindeki sorusu üzerine Kıbrıs ' ın tatlı su bakımından fakir olduğunu ve daha çok damacana ile ped su tüketildiğini kaydetti . Erzurum ' un suyunu tatdığını ve çok beğendiğini dile getiren Kıbrıs Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Zorlu Töre , " Kuzey Kıbrıs ' a içme suyu damacana veya pet şişelerle getiriliyor . Kıbrıs ' a da ticaretle uğraşanlar Erzurum ' un çok güzel olan suyundan getirirlerse memnun oluruz . Hükümet olarak Erzurum ' un suyunu Kuzey Kıbrıs ' a getirecek olan olursa destekleriz . Çünkü Karadeniz ' den de su içme suyu göndermek için benimle temasa geçenler oldu . Rekabet güzel bir şey . Erzurum ' un suyunu Kıbrıs ' ta da tatmak isteriz " diye konuştu .
Ziyaretin sonunda Bakan Töre , Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ' e KKTC Bayrağı ile kalem , Belediye Başkanı Küçükler ' de Bakan Töre ' ye Oltutaşı tesbih ve kol düğmesi hediye etti .