Spor camiasından Kocaman'a destek

F.Bahçe'nin yeni teknik direktörü Aykut Kocaman'a spor camiasından büyük destek geldi. Sarı-Lacivertli kulübün eski başkanı Ali Şen, genç hocanın F.Bahçe'de birlikte top koşturdu...



F.Bahçe'nin yeni teknik direktörü Aykut Kocaman'a spor camiasından büyük destek geldi. Sarı-Lacivertli kulübün eski başkanı Ali Şen, genç hocanın F.Bahçe'de birlikte top koşturduğu takım arkadaşı Oğuz Çetin ve Türk futbolunun efsane yıldızı Hakan Şükür, Kocaman'ın girdiği ağır yükün altından kalkabileceğini belirterek başarı diledi.

Genç çalıştırıcının Sarı-Lacivertli ekipte teknik direktörlük görevine getirilmesinin Türk futbolu için bir devrim olduğunu ifade eden Ali Şen, yerli antrenörlerin, yabancılardan bir eksiği kalmadığını vurguladı. Şen, "Yabancılar ne biliyorsa bizimkiler de biliyor. Eskilerde böyle değildi. Aykut kendini futbolda yenilemeli. Lisan öğrenmeli. Futbolculara karşı mutlaka ve mutlaka adaletli olmalı. Hiçbir antrenöre nasip olmayan büyük bir destekle göreve geldi." diye konuştu. Kocamın'ı uyarmayı da ihmal etmeyen Şen, 1995-1996 sezonunu hatırlatarak, Kocaman'ın bazı alışkanlıklarından vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Şen, "Aykut bazı alışkanlıklarından vazgeçmeli. Mesela Trabzon maçından sonra 'Kazandık ama Trabzon'daki arkadaşlarım üzülüyor diye sevinmiyorum.' dememeli. Toplumun ve yazarların, özellikle F.Bahçeli olmayanların duymak istediği, sanki centilmenlik yapıyormuş gibi bazı söylemlerden vazgeçmeli." değerlendirmesinde bulundu.
A Milli Futbol Takımı Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin de, Fenerbahçe ve A Milli Futbol Takımı formaları altında uzun yıllar birlikte görev yaptığı yakın arkadaşı Aykut Kocaman'ın Sarı-Lacivertli ekibin teknik patronluğuna getirilmesinden dolayı çok memnun olduğunu kaydetti. Çetin, "Ben inanıyorum ki kendisinin liderliğinde takımın yeniden yapılanması, sezona hazırlanması ile ortaya konulacak hedeflere doğru ciddi adımlar atacaktır. Böylesine yakın bir dostumun camiamız ve Fenerbahçe içerisinde önemli bir göreve gelmiş olması açısından çok mutluyum. Sonsuz başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. Eski milli futbolcu Hakan Şükür ise, "Aykut Kocaman Çok sevdiğim, değer verdiğim bir büyüğüm. Sakaryaspor ve Milli Takım'da beraber oynadım. Umarım Fenerbahçe camiası sabırla, büyük bir dirayetle arkasında durur ve başarılı olur." açıklamasında bulundu. Öte yandan transfer çalışmalarına hız veren Fenerbahçe, geçen sezon Gençlerbirliği'nde forma giyen İlhan Eker'i renklerine bağladı.
MESUT YILDIRIM İSTANBUL

Zaman