Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu Kendini Savundu

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Abant'ta yaptığı konuşma ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisiyle ilgili yaptığı eleştirilerle ilgili açıklamalarda bulundu

  Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu , Abant ' ta yaptığı konuşma ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ' nun kendisiyle ilgili yaptığı eleştirilerle ilgili açıklamalarda bulundu . Aydoğdu , " Ben o zaman tarihsel bir değerlendirme yaptım , konuşmamın güncel siyasetle ilgisi yoktur " dedi .
" DP ' nin 1950 ' de iktidara geldiğinde CHP ' yi kapatıp , İnönü ' yü de tarihteki huzurlu yere göndermemiş olması en büyük talihsizliktir " sözleriyle gündeme gelen Cengiz Aydoğdu , yürüyerek geldiği valilik önünde açıklamalarda bulundu . Valilerin siyasetle meşgul olmadığını belirten Aydoğdu , " Valiler , kanunla kendilerine verilen görevleri yapar , benim sözlerimde tarihsel bir değerlendirmeydi . Sayın Genel Başkana da valilerin siyasi partilerle ilgili söz söylememe konusundaki sözlerine gönülden katılıyorum .
Oradaki tepkisinde haklı . Basın benim sözlerimi bir tarihsel değerlendirmeden ziyade bugünkü güncel siyasetin konusuymuş gibi verdi . Kesinlikle benim bu günkü CHP ile ilgili söz söyleme yetkim değil , öyle bir niyetimde olamaz " diye konuştu .
Aydoğdu , hakkında soruşturma yapmak üzere müfettişlerin gönderilmesine sevindiğini belirterek , " Gelecek müfettişimiz , soruşturmaya da sevendim . Gerçekler çıkar ortaya . Benim davranışımı tutumumu biliyorsunuz . Burada devletin bize verdiği yetkiler çerçevesinde tarafsız bir şekilde görevimi yapmaya çalışıyorum . Kesinlikle günlük siyasetle ilgili söz söylemek gibi niyetimiz olamaz , bende o anlamda söylemedim . Sayın Genel Başkanın valilerin siyasetle ve görevle ilgili sözlerine hak veriyorum . Kanun da öyle
diyor . Basının bunu tarihsel bağlamından koparıp bu gün için söylenmiş gibi göstermesi bir tepkiye neden oldu . Elbette Sayın genel Başkanı haklı , valiler siyasetle uğraşmaz işini yapar zaten bizde öyle yapıyoruz . Biz elbette hükümetin programını uyguluyoruz , burada kanun bizi hükümetin ve devletin temsilcisi sayar , burada hükümet , devlet ayrımını da doğru bulmuyorum esasında " şeklinde konuştu .