Kırgızistan'da parlamento seçimleri heyecanı başladı

Ülkenin güneyindeki şiddet olayların acısının gölgesinde referandumu giden Kırgızistan'ı şimdi de parlamento seçimleri heyecanı sardı. Dünkü referandumu başarıyla ...

 

Ülkenin güneyindeki şiddet olayların acısının gölgesinde referandumu giden Kırgızistan ' ı şimdi de parlamento seçimleri heyecanı sardı .

Dünkü referandumu başarıyla geride bırakan Kırgızistan , yeni bir yönetim sistemini deneyecek . Parlamenter sistemi ön gören anayasadaki değişikliğin halk oylamasında kabul edilmesi geçici yönetimi rahatlattı . Ülke şimdi de parlamento seçimlerine kitlendi . Dünkü seçimde yüzde 70 ' e yakın katılımın olması , geçici hükümetin elini güçlendirdi . Ülkede yeni bir hareketli dönem yaşatacak parlamento seçimlerinin tarihi , 10 Temmuz ' a kadar netleşecek .
Bu arada geçici hükümetin Başkanı Roza Otunbayeva ' nın yardımcıları ve Kırgızistan siyasetinin ağır isimlerinden İsmail İsakov , Ömürbek Tekebayev , Almazbek Atanbayev ve Azimbek Beknazarov şimdiden parlamento seçimleri için kolları sıvadı . Söz konusu kişilerin aday olması bekleniyor .
Basına açıklamada bulunan Ömürbek Tekabayev , parlamento seçimlerinin tarihinin 10 Temmuz ' a kadar netleşeceğini söyledi . Tekebayav , yakında geçici hükümet başkan yardımcısı görevinden istifa ederek , seçim hazırlıklarına başlayacağını kaydetti . Tekebayav ' in Atameken Partisi seçimlerinin en güçlü adayı olarak gösteriliyor . 120 sandalyeli parlamento için yapılacak seçimde yeni milletvekilleri 5 yıllığına seçilecek . 50 dolayında siyasi partinin faaliyet gösterdiği Kırgızistan ' da bir çok partinin birleşerek blok halinde seçime gitmesi bekleniyor .
Parlamento seçimlerinin bir diğer güçlü ekibi isimi ise Almazbek Atanbayev ' in başkanı olduğu Sosyal Demokratik Kırgızistan Partisi .

( CİHAN )

Zaman