Kardeşinin Hastalığı Sigarayı Bıraktırdı

Balıkesir'in Gömeç ilçesindeki Tariş Kooperatifi Başkanı Ahmet Ali Uzun, ağabeyinin akciğer kanserine yakalanması üzerine, 35 yıldan beri içtiği sigarayı bir anda bıraktı

Kardeşinin Hastalığı Sigarayı Bıraktırdı
  Balıkesir ' in Gömeç ilçesindeki Tariş Kooperatifi Başkanı Ahmet Ali Uzun , ağabeyinin akciğer kanserine yakalanması üzerine , 35 yıldan beri içtiği sigarayı bir anda bıraktı . Bir haftadır sigara içmediğini belirten 50 yaşındaki Uzun , bir hafta içinde büyük rahatlama olduğunu söyledi .
Tariş başkanlığı görevini yürüten Ahmet Ali Uzun , ağabeyi Mehmet Uzun ' un sigara yüzünden akciğer kanserine yakalanması üzerine , 35 yıldan beri içtiği sigaradan vazgeçti . Günde 2 paket sigara içtiğini belirten Uzun , gençlerin sigaraya başlamamaları gerektiğini söyledi . Ağabeyinin sigara yüzünden kalp ameliyatı geçirdiğini belirten Uzun , " Kalp ameliyatı olmasına rağmen sigarayı bırakamayan ağabeyim , bu defa da akciğer kanseri oldu . Hastanelerde onun başında dururken sigaradan bacaklarını kaybetmiş insanları gördüm . Onların çektiği çileye şahit oldum . Bunun için sigaraya bırakmaya karar verdim ve bir haftadan beri de içmiyorum . Şu anda büyük rahatlama hissediyorum . Kimse sigaraya heveslenmesin . Gençler kesinlikle sigaraya başlamamalı . Başlayan kolay kolay bırakamıyor " dedi .