İhh Gaziantep İnsani Yardım Derneği'nden Teşekkür Ziyaretleri

Gaziantep'te faaliyetlerini sürdüren İHH Gaziantep İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, İdris Tekin, Mahmut Yılmaz ve Mehmet Öztürk bazı sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ziyaretinde bulundu

  Gaziantep ' te faaliyetlerini sürdüren İHH Gaziantep İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri , İdris Tekin , Mahmut Yılmaz ve Mehmet Öztürk bazı sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ziyaretinde bulundu .
Yönetim adına açıklama yapan İdris Tekin , Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım sloganıyla yola çıkan Mavi Marmara gemisine , İsrail tarafından yapılan kanlı baskından sonra kendi vatandaşları da dahil olmak üzere İsrail ' e dünyanın her yerinden tepki gösterildiğini söyledi .
Gaziantep ' te de saldırıyla alakalı sessiz kalınmadığını belirten Tekin , " İHH Gaziantep , AYDER , Vahdet Vakfı Gaziantep Temsilciliği , Bülbülzade Vakfı , Erdemliler Cemiyeti , Anadolu Gençlik Derneği , Furkan Vakfı , Mazlum-der Gaziantep Şubesi ve ismini sayamadığımız ve teşekkürü borç bildiğimiz birçok vakıf dernek ve sendika güzel bir birlik ve beraberlik ile yaşanan olaya tepkilerini koymuştur " dedi .
Mavi Marmara gemisi yolcuları bırakılmayınca Golan Tepelerine gitmek üzere binlerce insanla ve araçla yola koyulduğunu ancak Suriye sınırında resmi makamlarca engellenince geri dönmek zorunda kalındığını kaydeden Tekin , " İsrail Mavi Marmara Gemisiyle beraber kendini de vurdu . Çünkü Müslümanlar üzerinde oynadığı bölücülük ve fitne oyunu bu saldırıyla ters tepti . Müslümanlar tek yürek olmayı ve gerçek düşmanlarının kim olduğunu bir kez daha iyice gördü . Biz gerek yaşanan olaylar esnasında gerekse de farklı
etkinliklerde bizi yalnız bırakmayan tüm Sivil toplum kuruluşlarına ve Gaziantep halkına teşekkür ediyoruz " diye konuştu .
İdris Tekin şair Necip Fazıl ' ın , " Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes , ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es " dizelerinin ete ve kemiğe büründüğünü ifade ederek . " Mavi Marmara surda bir gedik açtı , birlikte yürüyeceğimiz daha çok yolumuz var " şeklinde konuştu .
Ziyaretler esnasında İHH Gaziantep Yönetim Kurulu tarafından Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerine teşekkür beratı verildi .