Ergani'de Bin 40 Çift Resmi Nikaha Kavuşacak Ergani

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi Kaymakamlığınca bin 40 çiftin toplu olarak resmi nikahı kıyılacak.

  Diyarbakır ' ın Ergani İlçesi Kaymakamlığınca bin 40 çiftin toplu olarak resmi nikahı kıyılacak .
Kaymakam Ramazan Yıldırım , ilçede resmi nikahsız yaşayan çiftlere yönelik çalışma yaptıklarını , çiftlerin nikahsız olmasının mağduriyetini çocukların çektiğini söyledi .
Ergani ' de çok sayıda nikahsız çiftin olduğunu öğrendiğinde şaşırdığını belirten Yıldırım , şöyle dedi :
' Bunun üzerine hemen konu ile ilgili bir proje hazırlayarak , çalışmalara başladık . İlk etapta nikahsız çiftlerin tespitine gidiyoruz . Şimdiye kadar 100 kadar çift tespit edildi . Çalışmalar sürüyor . Amacımız ilk etapta 300 çiftin nikahını kıymaktır . 21 . yüzyılda nikahsız çiftin olması düşündürücüdür . Burada en büyük mağduriyeti çocuklar çekiyor . Özellikle eğitim ve sağlık alanında sıkıntılar yaşıyorlar . Bunların önüne geçmek için bu projeyi hayata geçiriyoruz . '
İlçe Nüfus Müdürü Muammer İz de nikahsız çiftlerin tespiti için köy ve mahallelerde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek , ' Ergani ' de bin 40 çiftin resmi nikahı olmadığı tespit edildi . Çiftlerin spor salonunda şenlik havasında resmi nikahlarını kıyacağız . Çiftlerimize , kaymakamlık tarafından çeşitli hediyeler ve çeyrek altın verilecek ' diye konuştu .
28 . 06 . 2010 14 : 38 : 16