Carettalar Mersin Sahillerine Gelmeye Başladı

Nesli koruma altında bulunan caretta caretta türü deniz kaplumbağaları, yumurtlama döneminde Mersin sahillerine gelmeye başladı.

Carettalar Mersin Sahillerine Gelmeye Başladı
  Kazanlı , Davultepe 100 . Yıl Plajı , Erdemli , Silifke ve Anamur olmak üzere Mersin ' de 5 ayrı bölgede üreme notası bulunan carettaların , Mayıs ve Haziran ayında 200 ' ü aşkın yuva yaptığı belirlendi . İl Çevre ve Orman Müdür Yardımcısı Zübeyir Güvel , sezon sonunda yuva sayısının 3 bine ulaşmasını beklediklerini belirti .
Bu yıl yumurtlamak için gelen deniz kaplumbağası sayısının geçen yıldan daha fazla olduğunu söyleyen Güvel , Mersin sahillerinin , temizliği nedeniyle caretta caretta türü deniz kaplumbağalarının uğrak yeri olmaya devam edeceğini belirtti . Deniz kaplumbağalarının güvenle yumurtalarını bırakabilmeleri için kurum olarak üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Güvel , " Temel amacımız ; bu türlerin korunması ve önümüzdeki süreçte daha iyi gelişebilmelerine fırsat tanımak . Sivil toplum kuruluşları , İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve yerel yönetimlerimizle birlikte bu alanda başlatmış olduğumuz çalışmaları sürdürüyoruz " dedi .
Deniz kaplumbağalarının Türkiye ' deki 20 üreme alanlarından 5 ' nin Mersin ' de bulunduğu ifade edilirken , 2009 yılında yaklaşık 2 bin yuva tespit edildiği belirtildi .