Araştırma Komisyonu Çalışmalarına Resmen Başladı Tel Aviv

İsrail donanmasının, 31 Mayısta Gazze yardım gemilerinden Mavi Marmara'ya düzenlediği ve 9 Türk'ün ölümüne yol açan baskını soruşturmak üzere İsrail tarafından oluşturulan Turkel Komisyonu, yabancı gözlemcilerin de katılımıyla çalışmalarına resmen başladı.

  İsrail donanmasının , 31 Mayısta Gazze yardım gemilerinden Mavi Marmara ' ya düzenlediği ve 9 Türk ' ün ölümüne yol açan baskını soruşturmak üzere İsrail tarafından oluşturulan Turkel Komisyonu , yabancı gözlemcilerin de katılımıyla çalışmalarına resmen başladı .
5 kişilik komisyondaki yabancı gözlemcilerden Kuzey İrlandalı David Trimble , komisyon üyelerinin ilk kez bir araya geldiği toplantının açılışında yaptığı konuşmada , soruşturmanın ciddi ve titiz bir şekilde yapılması gerektiğini , soruşturmanın bölgede barışa katkı sağlayacağı umudunda olduğunu söyledi .
Komisyonun başkanlığını yapan İsrailli eski Adalet Yüksek Mahkemesi yargıçlarından Yaakov Turkel de , komisyonunun görevini hızlı bir şekilde tamamlayacağını belirtirken , İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu , Savunma Bakanı Ehud Barak ve Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi ' nin ifade vermek üzere kısa süre içinde komisyona çağrılacaklarını açıkladı .
Komisyonun oturumlarının çoğunun basına açık yapılacağı , ancak İsrail ' in güvenliği ve dış ilişkilerini etkileyebilecek bazı hassas oturumların kapalı olacağı kaydedildi .
Turkel Komisyonu , BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve Türkiye ' nin kanlı baskınla ilgili uluslararası bir soruşturma komisyonu oluşturulması yolundaki tüm çağrılarına rağmen , İsrail hükümeti tarafından ay başında atanmıştı .
Komisyonun iki yabancı gözlemcisi David Trimble ile Ken Watkins dün İsrail ' e gelmişlerdi .
28 . 06 . 2010 15 : 00 : 23