KUDAKA bölgesel çalışma planı hazır, DPT onayından sonra proje teklifine çıkılacak

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, Erzurum, Erzincan, Bayburt illerinde öncelikli desteklenmesi gereken sektö

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, Erzurum, Erzincan, Bayburt illerinde öncelikli desteklenmesi gereken sektörlere ilişkin bölgesel çalışma planının hazırlanarak yönetim kurulundan geçtiğini belirtti. Altan, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT)'nın onaylaması durumunda ise proje teklif çağrısına çıkılacağını söyledi.

Yaklaşık 7 ay önce kurumsallaşma çalışmalarına hız veren KUDAKA, Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerini kapsayan bölgenin kalkınma önceliği, sosyo-ekonomik yapısı, nüfusu gibi birçok etkene bağlı olarak hazırlanan bölgesel çalışma planını tamamladı. Bölgenin kalkınma potansiyelinin yer aldığı planda harekete geçirilmesi gereken sektör ve öncelikler belirlendi. Bu kapsamda hazırlanan bölgesel çalışma planı, KUDAKA yönetim kurulunda onaylandıktan sonra DPT'ye gönderildi. Çalışma planı DPT tarafından kabul edilmesi durumunda proje teklif çağrısına çıkılacak. KUDAKA'nın, 29,3 milyon lira olan 2010 yılı bütçesinin 19 milyon Türk lirası, kabul edilen projelere hibe desteği olarak sağlanacak.

KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, bölgesel çalışma planının DPT'de onaylanmayı beklediğini belirterek, onaylanması durumunda başvuru rehberini kamuoyuna açıklayacaklarını dile getirdi.

Altan, "Bölgesel çalışma planını yönetim kurulumuz onayladı. DPT'nin de onaylaması durumunda başvuru rehberi hazırlanarak proje teklif çağrılarına çıkılacak. Tahmin ediyorum iki hafta içerisinde sonuçlanır. Sonra bir tarih belirleyeceğiz ve kapsamlı bir törenle başvuru rehberini kamuoyunu açıklayacağız." dedi.