Batman'ı gezen Ardahanlı öğrenciler, hatıra olarak pet şişelerine ham petrol doldurdu

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkcell'in ortak projesi Gönül Köprüsü isimli proje kapsamında Batman'a gelen Ardahanlı öğrencilerin ikinci günü yoğun gez

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkcell'in ortak projesi Gönül Köprüsü isimli proje kapsamında Batman'a gelen Ardahanlı öğrencilerin ikinci günü yoğun gezilerle devam etti.

Sabah erken saatlerden itibaren ülkede ilk petrolün çıktığı Raman Dağı'ndaki Raman-8 petrol kulesini görme fırsatı bulan öğrenciler, burada TPAO yetkililerinden gerekli bilgileri aldıktan sonra, hatıra olarak ellerinde bulunan pet şişelere ham petrol doldurdu. Öğrenciler, Raman Dağı'nda bulunan kampta bir süre dinlendikten sonra Hasankeyf'in tarihi ve doğal alanlarını gezdi. Gördükleri manzara karşısında hayretlerini gizleyemeyen öğrenciler, Hasankeyf ile ilgili yazmış olduğu kitapla ünlenen eğitimci Burhan Zengin'den Hasankeyf'in tarihi ve doğal güzellikleri hakkında bilgi aldı.

Çardaklarda meyve keyfinden sonra Batman barajını gezen öğrenciler elektrik santralinde görevlilerden barajın çalışma sistemi ile ilgili bilgi edindi. Daha sonra DSİ Batman barajı sahasında Vali Ahmet Turhan, Vali yardımcısı Osman Varol ve Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa öğrencilerle sohbet edip piknik yaptı.

Güvenlik kaygısından ilk başta gelmek istemediklerini belirten öğrenciler, "Ailemizin bir daha görme şansımızın olmayabileceği konusunda telkinleri oldu, ancak geldikten sonra kafamızda oluşan önyargıların yersiz olduğunu gördük. Yemekleriniz çok güzel, inanın insanların bu kadar cana yakın ve sıcakkanlı davranabileceklerini beklemiyorduk. Bin kere daha gelmek isteriz." dedi.

Gezi kapsamında gittikleri Malabadi Köprüsü'nde açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, "Gönül köprüsü projesi kapsamında Ardahan ili öğrencileri ile birlikte üçüncü günümüzü geçiriyoruz. Malabadi köprüsünden Ardahan'a el ele gönül gönüle bir köprü oluşturmak istedik. Umarım bu köprümüz uzun yıllar sürer. Gençlerimiz arasındaki bu bağlar uzun süreli bir süreci kapsar. Bu projeye katılan gençlerimize teşekkür eder, proje kapsamında görev alan öğretmen, idareci ve diğer arkadaşlarımıza, projeyi destekleyen tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ederim." diye konuştu.