Bakan Yıldırım: AK Parti, halka tepeden bakan siyaset anlayışını değiştirdi

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a hizmet etmenin adeta bir ibadet gibi olduğunu belirterek, iktidarları döneminde partilerinin siyasette ha

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a hizmet etmenin adeta bir ibadet gibi olduğunu belirterek, iktidarları döneminde partilerinin siyasette halka tepeden bakma ve jakoben anlayışı ortadan kaldırdığını, dolayısıyla da Türkiye'de siyaset anlayışını değiştirdiğini söyledi.

Binali Yıldırım, AK Parti Çekmeköy İlçe Hizmet Binası'nın açılış tönenine katıldı. Bakan Yıldırım, AK Parti döneminde Türkiye'de siyaset yapmanın zorlaştığını ileri sürerek artık yuvarlak laflar ve yerine getiremeyecek sözlerin verilemeyeceğini belirtti.

Yeni siyaset anlayışının durmadan dinlenmeden çalışmayı gerektiğini kaydeden Yıldırım, "Vatandaşa hizmeti ayağına götüreceksiniz, duble yollarla ülkeyi doğudan batıya, kuzeyden güneye donatacaksınız. Havayolunu halkın yolu haline getireceksiniz. Türkiye'yi hızlı trenle tanıştıracaksınız, yüz yıllık rüya olan Marmaray'ı yapacaksınız. Eğitimde, sağlıkta, sanayide ve tarımda 79 yılda atılmayan adımları atacaksınız, yapılmayan hizmetleri bir bir gerçekleştireceksiniz. Türkiye'yi Avrupa'nın 5. dünyanın 16. büyük ülkesi haline getireceksiniz. Tüm bunlar lafla olmaz, lafla peynir gemisi yürümez." dedi.

"GEÇMİŞTEKİ SİCİLLERİNİ UNUTUP SAHNEYE ÇIKANLARIN KONUŞMALARINA DİKKAT EDİN"

Vatandaşların bu günlerde siyasiler tarafından yapılan konuşmalara dikkat etmeleri gerektiğini söyleyen Yıldırım, "Geçmişteki sicillerini unutup sahneye çıkanlar benim vatandaşlarım dikkatle izlesinler. Neler söylüyorlar, hangi vaatleri veriyorlarsa onlara AK Parti'nin yedi yılda yaptığının üzerine neyi koyacaklarını mutlaka sormalarını istiyorum."

Atatürk'ün Cumhuriyet'in kuruluşundan sonra memleketin demiryollarını, karayollarını ve eğitimini çok önemsediğini ve yollara düştüğünü söyleyen Yıldırım, Atatürk'ün hatıralarında gittiği her yerde vatandaşların kendisinden yol ve okul istediğini yazdığını belirterek, aradan 79 yıl geçmesine rağmen 3 Kasım'da iktidara geldiklerinde gittikleri her yerde vatandaşların kendilerinden de okul ve yol istediğini belirtti.

Bakan Yıldırım şöyle devam etti: "Bugün 140 bin yeni derslik kazandırdık Türkiye'ye. Ülkedeki mevcut derslik sayısının yarısı son yedi yıllık iktidarımızda yapıldı. Mevcut bölünmüş otoyolların iki katını son yedi yılda yaptık. Şimdi soruyorum, 79 yıl boyunca ne yaptınız, bu ülkenin hala yolları ile meselesi varsa, hala sağlık ve eğitim ile ilgili sorunları varsa o halde geçmişte bazı şeylerin yeterince yapılamadığının anlaşılması gerekir. İşte bunları yapmış olmanın ve bayrağı daha ileriye, daha yüksek burçlara dikmeye göz koymuş olmanın rahatlığı ile sizlerle bunları paylaşıyorum."

Açılışta söz alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, siyasi partilerin demokrasilerin vazgeçilmezi olan birer sivil toplum örgütü olduklarını belirterek AK Parti'nin de dünyanın en büyük sivil toplum örgütü olduğunu ileri sürdü.

Siyasilerin kendi programları çerçevesinde bir çok vaatlerde bulunduklarını ancak bazı siyasilerin sloganlarının ise sadece pankartlarda kaldığını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın sözünü hatırlatarak siyasette omurgalı duruşun önemine dikkati çeken Topbaş, günümüzde teknolojik ilerleme ile birlikte vatandaşların birilerinin yanlış yönlendirmesine kanmayacağına dikkat çekti.

Her şeyin ortada olduğunu belirten Topbaş, halkın hizmet yapanlara olan sevgi ve muhabbetini eksiltmeyeceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından ilçe binasının açılışı Bakan Yıldırım ve Kadir Topbaş'ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Edibe Sözen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan tarafından yapıldı.