Kadıköy'de 'Trafik Terörü'ne Tepki Yürüyüşü

Trafik kazalarında yakınlarını kaybeden aileler, 'trafik terörü'ne dikkat çekmek için yürüyüş yaptı.

Trafik kazalarında yakınlarını kaybeden yaklaşık 60 kişi, Kadıköy Altıyol üzerinde bir araya geldi. 'Trafik Terörünü Durdurun' yazılı tişörtler giyen eylemciler, kazada ölen yakınlarının resimlerini taşıdı. Sloganlar eşliğinde Kadıköy İskele Meydanı'na kadar yürüyen aileler, Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.
Trafik kazasında birden fazla yakınını birden kaybeden Seval Uygun, son dönemlerde meydana gelen terör saldırılarına öncelik verdiği konuşmasında, "Hain saldırılar sonucu körpecik fidanlarımız, ana kuzularımız şehit oldu. Ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi. Kazaların büyük bir bölümünün sürücü hatalarından kaynaklandığını ifade eden Uygun, "Trafik, yaşamımızda olmazsa olmaz bir unsurdur. Fakat yaşamımızı kolaylaştırmak üzere duyarsız ve sorumsuz insanlar yüzünden her gün yaşanan trafik
kazaları, kurallara uyulmadığından onlarca insan ve aileler hayatlarını kaybediyor ve sakat kalarak ömür boyu bu acıyı yaşıyorlar. Türkiye'de trafik kazalarının istatistikleri incelendiğinde, büyük çoğunlunun sürücü hatalarından oluştuğu görülmektedir" diye konuştu.
Yapılan açıklamanın ardından aileler, üzerinde 'Trafik Terörüne Hayır' yazılı siyah bir çelengi Atatürk Anıtı'na bıraktı ve eylemlerini sona erdirdi.