Fethiye'de yamaç paraşütü kazası: 2 yaralı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde meydana gelen yamaç paraşütü kazasında, aniden bastıran sisin arasında kalan biri turist iki kişi yaralandı.

Yamaç paraş

Muğla'nın Fethiye ilçesinde meydana gelen yamaç paraşütü kazasında, aniden bastıran sisin arasında kalan biri turist iki kişi yaralandı.

Yamaç paraşütü ile atlayış yapmak üzere Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'ne gelen Avustralyalı turist Grand Williams(31), özel bir firma ile anlaştı. Öğle saatlerinde Babadağı'na çıkan Avustralyalı turist Williams, pilot Arif Kemal Buhara(32) ile tandem(çoklu) atlayış gerçekleştirdi. Pilot ve müşterisi atlayıştan kısa süre sonra bastıran sisin içerisinde kaldı. Yoğun sis nedeniyle yönünü bulmakta zorlanan pilot ve müşterisi yaklaşık 30 metre yüksekten yere düştü. Çevrede bulunan diğer pilotların olayı haber vermesinin ardından bin 900 metre rakımlı Babadağı'na ambulans istendi. Olay yerine gelen ambulanslar Grand Williams'ı Fethiye'deki özel bir hastaneye ve Arif Kemal Buahara'yı ise Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürdü. Yaralıların ikisinin de ayak bileklerinde kırık olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Öte yandan Ölüdeniz'de yamaç paraşütü pilotluğu yapan bir grup hastanede yaralıları çekmeye çalışan gazetecilere saldırdı. Görüntü alınmaması konusunda gazetecileri uyaran pilotlar, kameraların önünü kapatarak çekim yapılmasını engellemeye çalışıldı. Gazeteciler ile pilotlar arasında yaşanan arbede hastane güvenliği tarafından önlendi.