Fener Rum Patriği Bartholomeos Kayseri'de

Nevşehir'deki bahar ayinine katılmak üzere uçakla Kayseri'ye gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos, eskiden kilise olan Yaman Dede Camii ile harabeye dönmüş Endürlük Kilisesi'nde incelemelerde bulundu

Nevşehir'deki bahar ayinine katılmak üzere uçakla Kayseri'ye gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos, eskiden kilise olan Yaman Dede Camii ile harabeye dönmüş Endürlük Kilisesi'nde incelemelerde bulundu.
Nevşehir'deki ayine katılmak üzere Kayseri'ye gelen Bartholomeos, Talas ilçesinde 1886 yılında 2. Abdulhamid döneminde Tablakaya Mahallesi'nde Rum Kilisesi olarak yaptırılmış, 1925'te camiye çevrilmiş Yaman Dede Camii'ni ziyaret etti. Burada cami çevresinde incelemelerde bulunan Bartholomeos, imam Hacı Sadık Kahveci ile bir süre sohbet ettikten sonra kendisine tespih hediye etti.
Endürlük Mahallesi'ndeki Endürlük Kilisesi'ne geçen Bartholomeos, define aranmış ve duvarlarına yazılar yazılmış kilisede incelemeler yaptı. Bartholomeos, yolda gördüğü Sıla Çam isimli 3 yaşındaki çocuğa bileklik hediye etti.
Bartholomeos'a Atina Başpiskoposu İeronimos ve bir grup patrik eşlik etti. Kentteki yaptığı incelemenin ardından Bartholomeos, polisin güvenlik önlemleri altında Nevşehir'e gitti.