Balıkesir Üniversitesi'nde 6 bin öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ)'nde mezuniyet coşkusu yaşandı. 2009-2010 öğretim yılını başarıyla tamamlayan 6 bin öğrenci için Atatürk Stadı'da tören dü

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ)'nde mezuniyet coşkusu yaşandı. 2009-2010 öğretim yılını başarıyla tamamlayan 6 bin öğrenci için Atatürk Stadı'da tören düzenlendi. Mezunlar, törenin ardından keplerini havaya forlattı. Binlerce öğrenci, müzik eşliğinde eğlendi.

Mezuniyet törenine CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Konuşmaların ardından doktora öğrencilerine başarı belgeleri takdim edildi. Ayrıca bölümlerini dereceyle bitirenlere başarı belgeleri ve hediyeleri protokol tarafından verildi.

Törende öğrencilere seslenen Rektör Saylan, BAÜ'de 9 fakülte, 5 enstitü, 5 yüksekokul, 16 meslek yüksekokulu, 12 araştırma ve uygulama merkezi bulunduğunu, bu birimlerde görev yapan 800 adakemik ve 445 idari personel, ayrıca30 bin öğrenciyle oldukça büyük bir aile olduklarını ifade etti. Saylan, "Bundan sonraki yaşamınızda, üniversitemizle bağlarınızı devam ettiriniz. Ne zaman başınız sıkışsa bizlerle bağlantı kurunuz. Üniversitemiz, yaşamınızdaki yeni dönemin ayrılmaz bir parçası olmalıdır. Bundan sonra hayatın yükünü omuzlarınızda daha fazla hissedeceksiniz. Yaşantınız boyunca insan haklarına saygıdan, hukukun üstünlüğünden, Atatürk ilke ve inkılaplarından ve cumhuriyetin temel ilkelerinden asla taviz vermeyin." dedi.