Ağrı'daki Saldırı Hazırlığı İddiası Ağrı

AKİ SALDIRI HAZIRLIĞI İDDİASI

AĞRI (A.

AKİ SALDIRI HAZIRLIĞI İDDİASI

AĞRI (A.A) - 26.06.2010 - Ağrı'da kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalara molotofkokteylli saldırı hazırlığında olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 6 zanlıdan 4'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, kent merkezindeki çeşitli adreslere düzenlediği eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan D.D, Ö.F.D, Ö.Y, O.T, A.K. ve F.D'nin Emniyet Müdürlüğündeki sorguları tamamlandı.
Sorgularının ardından sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, yoğun güvenlik önlemi altında adliyeye getirildi.
Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen zanlılardan Ö.F.D, Ö.Y, A.K. ve F.D. tutuklandı, O.T. ve D.D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, kent merkezindeki çeşitli adreslere düzenlediği eş zamanlı operasyonda, kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalara saldırı hazırlığında olduğu iddiasıyla 6 kişi gözaltına alınmış, zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda ise 23 adet molotofkokteyli ve havai fişek rampası ile örgütsel doküman ele geçirilmişti.

26.06.2010 21:50:17