3. Meandros Festivali Başladı

Didim'de bu yıl 3'üncüsü 25 Haziran-31 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan "Meandros Festivali", Apollon Tapınağı'nda düzenlenen kokteyl ile başladı.

3. Meandros Festivali Başladı
Büyük Menderes Nehri Deltasında turizmin arkeoloji, halk sanatları ve yöresel mutfak ile bir bütün halinde değerlendirilerek markalaştırılmasını hedefleyen Meandros Projesi kapsamında düzenlenen "3. Meandros Festivali" düzenlenen açılış kokteyl ile başladı.
Apollon Tapınağı'nda düzenlenen kokteyle Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı,CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ, Didim Belediye Meclis Üyeleri, Didim ve Söke İl Genel Meclis Üyeleri, EKODOSD Derneği Başkanı Bahattin Sürücü, Meandros Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Başak Kamacı ve davetli topluluğu katıldı.
Festivalin açılışında konuşan Meandros Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Başak Kamacı, 25 Haziran'da başlayan etkinliklerin 31 Temmuz tarihine kadar süreceğini belirterek, "Kültür, Sanat ve Turizm temalı bir strateji projesi olan Uygarlıklar Deltası Meandros'un lokomotif etkinliği Meandros Festivali, Menderes nehri etrafında gelişen 3 bin yıllık ortak kültürel, sanatsal ve tarihsel mirasın tanıtılmasını hedefliyor. Bu kapsamda özellikle köy şenliklerini merkezine alan festival, tarihi mekânlardaki konser ve tiyatro gösterileri, sanat atölyeleri; çocuklara tarih bilinci ve sanatsal deneyim kazandırmayı hedefleyen eğlenceli etkinlikler ile bir ay boyunca devam edecek" dedi.
Kamacı, bu yıl festivalin son gününde Şef Peter Ash yönetiminde 100 kişilik London Schools Symphony Orkestrasının Milet'te Konser vereceğini ifade ederken, "Festivalin son günü 31 Temmuz'da London Schools Symphony Orkestrası Milet büyüleyici atmosferinde konser verecek. Konserle ilgili olarak Şef Peter Ash ve organizasyon ekibi Şubat ayında ilçemiz Didim'i ve Milet'i gezdiler ve bölgemizi çok sevdiler. Bu konsere tüm halkımız davetlidir" şeklinde konuştu.
Tanıtım kokteyline ev sahipliği yapan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı da açılışta yaptığı konuşmada Meandros Festivali'nin Türkiye'deki ilk ve tek bölgesel kültür festivali olduğuna dikkat çekerek, böylesine önemli bir festivalinin tanıtım toplantısına ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını bildirdi. Kamacı, sözlerini şöyle sürdürdü; "Büyük Menderes Deltası çevresinde 3 bin yıllık ortak geçmişi ve tarihsel ilişkileri olan Didyma, Milet, Priene, Magnesia, Myus, Herakleia gibi antik kentlerin, Doğanbey, Akköy, Yoran gibi kültürel zenginliklerin, Bafa Gölü Milli Parkı ve Dilek Yarımadası gibi doğal güzelliklerin toplandığı eşsiz coğrafya Uygarlıklar Deltası'nda tarih sanatla buluştu"
Tarihi Apollon Tapınağı'nda gerçekleştirilen etkinlikte açılış konuşmalarının ardından Didim Belediyesi tarafından davetliler onuruna kokteyl gerçekleştirildi. Etkinlik, Kuşadası Belediyesi'nin Bando grubunun müzik dinletisi ile son buldu.