Van Denizi Su Sporları Şenlikleri

Van Valisi Münir Karaloğlu, bölgede hayatı renklendirecek, keyif getirecek bazı etkinlikler düzenleyerek hayatın normalleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Van Valiliği'nce 19-23 Haziran tarihleri arasında düzenlenen 'Van Denizi Su Sporları Şenlikleri' kapsamında yapılan fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri ve organizasyonun tertip komitesinde görev alan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine de teşekkür belgeleri düzenlenen bir törenle verildi. Edremit ilçesinde bulunan Su Sporları Merkezi'nde düzenlenen törende bir konuşma yapan Vali Münir Karaloğlu, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde düzenlenen ve 11 askerin şehit olduğu hain saldırıyı kastederek, "Moralimizi bozsalar da Allah'a hamdolsun düzenlediğimiz şenliklerimizi tamamladık" dedi.
Hakkari'de askerlere yönelik düzenlenen saldırının etkinliklerle aynı döneme denk gelmesinden dolayı bazı konser ve eğlence programlarını iptal ettiklerini hatırlatan Vali Karaloğlu, "Bölgede hayatı renklendirecek, keyif getirecek bazı etkinlikler düzenleyerek hayatı normalleştirmemiz lazım. Bu tür etkinliklerle hem bölge insanının hayatını renklendireceğiz hem de dışarıdaki insanların bölgeye karşı olan ön yargılarını kıracağız" şeklinde konuştu.
Van'da kamu kurum ve kuruluşlarının ortak çalışması sonucu hazırlanan etkinliğin güzel bir dayanışma örneği olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, emeği geçenlere de teşekkür etti.
Vali Karaloğlu, yaptığı açıklamanın ardında 28 fotoğrafçının katıldığı yarışmada birinci olan Anadolu Ajansı yurt muhabiri Ali İhsan Öztürk'e 20, ikinci olan Anadolu Ajansı muhabiri Ahmet İzgi'ye 15 ve üçüncü olan Doğan Haber Ajansı muhabiri Murat Çağlar'a 10 adet çeyrek altın verirken, jüri özel ödülüne laik görünen Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personellerinden Nazmi Arslan'ı ise 5 çeyrek altın ile ödüllendirdi. Vali Karaloğlu, daha sonra aralarında Gevaş, Edremit ve Bahçesaray kaymakamlarının da bulunduğu organizasyonda görev alan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine birer teşekkür belgesi verdi.
Düzenlenen tören, yarışma için gönderilen fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı ile son buldu.