Sakarya Et Balık Kurumunda Kesilen İthal Et Afyonkarahisar'da

Afyonkarahisar'a 16 ton et, Sakarya Et Balık Kurumu'ndan getirildi

Sakarya Et Balık Kurumunda Kesilen İthal Et Afyonkarahisar'da
Afyonkarahisar'a 16 ton et, Sakarya Et Balık Kurumu'ndan getirildi. Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) tarafından getirilen etler, Borsa binası önünde Başkan Mehmet Mühsürler tarafından tanıtıldı.
Afyonkarahisar'a getirildiği söyleyen ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, etin geliş fiyatının 12 TL olduğunu ifade etti. Halkın güvenilir ve temiz et tüketimi için borsanın ithal konusunda yardımcı olacağını belirten Mühsürler, ilk aşamada 16 ton ithal etin Afyonkarahisar'a getirildiği ve talep olması halinde devamının sağlanacağını söyledi. 16 ton etin İslami koşullarda kesildiğini ve bunu bizzat Sakarya Et Balık Kurumuna giderek yerinde gördüğünü anlatan Mühsürler, ithal etin fiyatının 12 TL olacağını ve
eti alan kasabında 18 TL'den satışa sunacağını belirterek 18 TL'nin üzerinde satış yapan kasaplara bir daha ithal et verilemeyeceğini söyledi. Talep edildikçe ithal eti Afyonkarahisar'daki kasap esnafı ile buluşturacaklarını dile getiren Mühsürler, vatandaşın kaliteli ve ucuz et alması için mücadele verdiklerini vurguladı.
Sakarya Et Balık Kurumu'ndan gelen 16 ton ithal etten birazını alarak basın mensuplarına ızgarada pişiren Mühsürler, etin tadının güzel olduğunu belirterek Afyonkarahisar'a gelen ithal eti ilk olarak basın mensuplarına ikram etti. Kendi pişirdiği etleri basın mensuplarına elleri ile ikram eden Mühsürler, 16 ton ithal eti getiren kamyona çıkarak etleri tanıttı.
Kasaplar ve Sucukçular Odası Başkanı İbrahim Yörük, borsa önderliğinde halkın yararına yapılacak çalışmalarda destek ve iş birliğinde olmaya hazır olduklarını söyledi. İthal etin tanıtımına Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyesi Mehmet Emin Özbayat ve kasap esnafı katıldı.