Makedon Öğrencilerden Başkan Ergün'e Ziyaret

Türk Kadınları Kültür Derneği Manisa Şubesi ve Makedonya'nın Gostivar şehrinde faaliyet gösteren Abdülhakim Hikmet Doğan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi (ADEKSAM), aracılığıyla Manisa'ya gelen 27 öğrenci, öğretmenleri ile birlikte Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü ziyaret etti

Makedon Öğrencilerden Başkan Ergün'e Ziyaret
Türk Kadınları Kültür Derneği Manisa Şubesi ve Makedonya'nın Gostivar şehrinde faaliyet gösteren Abdülhakim Hikmet Doğan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi (ADEKSAM), aracılığıyla Manisa'ya gelen 27 öğrenci, öğretmenleri ile birlikte Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü ziyaret etti.
Belediye Encümen Salonu'ndaki ziyarete Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ünal Şener, Türk Kadınları Kültür Derneği Manisa Şube Başkanı Sevilay Altan, ADEKSAM Müdürü Tahsin İbrahim, öğrenim gören 27 öğrenci ve öğretmenleri katıldı. Ziyarette öğrenci grubuna rehberlik yapan Manisa CBÜ Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ünal Şener, öğrencilerin 21 Haziran'da Türkiye'ye geldiğini belirterek, öğrenci grubunun Türk Kültür Sanat Derneği'nin misafiri olarak İzmir'de, Türk Kadınları Kültür Derneği'nin misafiri olarak da Manisa'da bir dizi gezi ve ziyaretlere katıldığını belirtti. Şener, 28 Haziran'a kadar İzmir ve Manisa gezi ve ziyaretlerini sürdürecek Makedon öğrencilerin Türkçeyi öğrenmelerinin yanında Türk kültürünü yakından tanımalarını sağlamayı amaçladıklarını belirterek, ADEKSAM'ın Balkan ülkelerindeki Türklere yönelik büyük bir eğitim ve yardım kampanyası başlatmak için çalışma yürüttüğünü ifade etti. ADEKSAM Müdürü Tahsin İbrahim de Makedonya'da 30 binin üzerinde Türk'e soğuk savaş döneminde bilinçli olarak Türkçe'nin unutturulduğunu ifade ederek, oradaki Türklere yeniden Türkçe'yi öğretmek ve Türk kimliğini kazandırmak için merkezin önemli bir misyon üstlendiğini kaydetti. İbrahim, binin üzerinde üyesi bulunan merkezde, şu ana kadar 15 milyon kişiye eğitim yardımı yapıldığını, bin 100 kişiye burs verildiğini ve Türkçe'yi tamamen unutan 500 kişinin ise merkez sayesinde yeniden Türkçe konuşmaya başladığını söyledi.
Osmanlı İmparatorluğu'nun üç kıtada muhteşem bir imparatorluk kurduğunu ifade ederek, Makedonya'dan gelen öğrenci grubunun ata yadigarı olduğunu, öğrencileri Manisa'da ağırlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Türkçe'nin ve Türk kültürünün dünya üzerinde yayılıp gelişmesinin son derece önemli olduğunu söyledi. Başkan Ergün, "Türk kültürünün, Türk dilinin yaşaması için, bu mirası bize bırakan kültür için savaşanların ruhları şad olsun. Türk kültürünün yaşatılması için, gelecek nesillere aktarılması için gösterilen gayret ve çabalarından dolayı ADEKSAM'ın tüm yetkililerine teşekkür ederim. Bizim de bunu sahiplenip her konuda destek vermemiz görevimiz olmalıdır. Dilimizin Türklüğün yaşaması için gayret gösteren ve yaşatmaya çalışan çocuklarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Başkan Ergün, Makedonyalı öğrencilerin okuduğu şiirlerden dolayı mutlu olduğunu ve gurur duyduğunu belirterek, çocukların Türk kültürünün yaşaması için verdikleri çabaya her zaman destek olacağının altını çizdi. Ziyarette ADEKSAM'ın bazı öğrencileri Türkçe olarak kahramanlık şiirleri okudu. Hatice Muça isimli öğrenci, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuyarak Belediye Başkanı Cengiz Ergün'den alkış aldı. Daha sonra ADEKSAM Yöneticileri Başkan Ergün'e merkezin bazı yayın kitaplarını hediye etti. Başkan Ergün de konuklarına çeşitli hediyeler verdi.