Erciyes'teki Temel Atma Töreni İçin 15 Bölgeden Otobüs Kaldırılacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nin temel atma töreni için şehrin 15 bölgesinden otobüslerin kaldırılacağı bildirildi.

Erciyes'teki Temel Atma Töreni İçin 15 Bölgeden Otobüs Kaldırılacak
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'nin Erciyes gibi bir nimetinin bulunduğunu ve bu nimetten en iyi şekilde istifade edeceklerini belirterek, "Erciyes'te değişik alternatifli sportif ve kültürel faaliyet alanları olacak. Erciyes'e gelecek turist sayısında ciddi artış elde etme imkanımız var" dedi.
Pazar günü temeli atılacak olan tesisler hakkında da bilgiler veren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, mevcut tesislere 15 tane daha mekanik tesis ekleyeceklerini ifade ederek, "Kayak pisti alanını 1 milyon 700 bin metre kareye çıkaracağız. Mekanik tesisler ile ilk etapta saatte 31 bin kişi kayak pistlerine taşınacak. Mekanik tesislerin başlama ve bitiş yerlerinde insanların her türlü ihtiyaçlarına cevap verebilecek sosyal tesisler yer alacak" diye konuştu.
"BELKİDE DÜNYADA BİR İLK OLUYOR"
Tüm projenin 275 milyon Avro'ya mal olacağını söyleyen Başkan Özhaseki, "Kamu alanı için zor ve uzun soluklu bir iş. Belki de bir yerel yönetim olarak dünyada ilk defa Kayseri Büyükşehir Belediyesi böyle projeye imza atıyor. Bir şehrin ekonomisi canlı ve dinamik ise o şehirler büyüyor ve ileri gidiyor. Bu proje Kayseri'yi geleceğe taşıyacak. Kayseri'de hizmet sektöründe bir ilk olacak proje yeni işlere de kapı aralayacaktır. Hava İkmal Fabrikası sanayi alanında Kayseri'ye yön vermiştir. Eski Sanayi de öyledir. Bunların yanında Yamula Barajı, Raylı Sistem ve Doğalgaz'da Kayseri için önemlidir ancak Erciyes Projesi hepsinden daha önemlidir. Kayseri'deki her kesimden bu konuda büyük destek alıyorum, ben bu vesile ile herkese teşekkürlerimi sunuyorum" ifadesinde bulundu.
ERCİYES'E ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERLERİ
Öte yandan temel atma törenine katılmak isteyen vatandaşlar için ücretsiz otobüs seferleri düzenlendi. Erciyes temel atma bölgesine sürekli olarak kaldırılacak otobüslerin bölgelere hareket yerleri şu şekilde olacak:
İldem Bölgesi: İldem Hareket Amirliği önünden,
Cırgalan Beyazşehir: Bilet gişesi önünden,
Toki Bölgesi (Aşağı) : Sağlık ocağı önünden,
Toki Bölgesi (Yukarı): Durmazlar Market önünden,
Mimsin Bölgesi: Ana cadde üzerindeki bilet gişesi önünden,
Talas Anayurt Bölgesi: Hareket memurluğu önünden,
Talas Bölgesi: Osmanlı evi önünden,
Belsin Bölgesi :Tınaztepe son duraktan hareket edip Kürsü durağından,
Eskişehir Bağları-Danişment Bölgesi: Muhtarlık önünden,
Eskişehir Bağları Selçuklu Bölgesi: Muhtarlık önünden,
Eskişehir Bağları-Osmanlı Bölgesi: Muhtarlık önünden,
Hacılar Bölgesi: Hacılar Meydanı'ndan,
Hisarcık Bölgesi: Hisarcık Meydanı'ndan,
Erkilet Bölgesi: Eski belediye önünden,
Şehir Meydanı: Valilik önü