Pazarlar'a Anadolu Öğretmen Lisesi Müjdesi

Kütahya Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, ilçesine 2010-2011 eğitim öğretim yılında Anadolu Öğretmen Lisesi açılacağı yönünde milletvekili Hasan Fehmi Kınay tarafından verilen sevinçli haberin herkesi mutlu ettiğini söyledi

Pazarlar'a Anadolu Öğretmen Lisesi Müjdesi
Kütahya Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, ilçesine 2010-2011 eğitim öğretim yılında Anadolu Öğretmen Lisesi açılacağı yönünde milletvekili Hasan Fehmi Kınay tarafından verilen sevinçli haberin herkesi mutlu ettiğini söyledi.
Torun, yaptığı açıklama, ilçesinden her yıl mezun olan yüzlerce öğrencinin büyük bölümünün Fen Lisesi başta olmak üzere Anadolu Öğretmen Liselerini kazanabilecek seviyede başarı gösterdiğini söyledi. Torun, " Pazarlar, hızlı gelişen ve büyüyen bir ilçe. İlçemiz büyürken ihtiyaçları da büyümektedir. İlçemizde azımsanmayacak bir öğrenci potansiyeli bulunmaktadır. Bu öğrenci potansiyeline yeterli miktarda eğitim imkanı sunulması açısından okul türü ve sayısının arttırılması gerekmektedir. Pazarlar Anadolu Öğretmen Lisesi'nin açılması, ilçemizdeki başarılı öğrencilerin, ailelerinin yanında eğitim almasını sağlayacağı gibi çevre ilçelerden de öğrencilerin ilçemizi tercih etmesine sebep olacaktır" dedi.
Pazarların Anadolu Öğretmen Lisesine kavuşmasında emeği geçen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu başta olmak üzere milletvekili Hasan Fehmi Kinay ve bürokratlara teşekkür ettiğini vurgulayan Belediye Başkanı Ahmet Torun," Anadolu Öğretmen Lisesi'nin Pazarlar'a ve tüm bölge halkına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.