Bozok Üniversitesi 2009-2010 mezuniyet töreni kutlandı

Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından düzenlenen mezuniyet töreninde öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadı.

Bozok Ün

Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından düzenlenen mezuniyet töreninde öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadı.

Bozok Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen mezuniyet törenine Yozgat Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, Belediye Başkan Vekili Mehmet Daşdemir İl Jandarma Komutan Vekili Binbaşı İsmail Beşek, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, PMYO Müdürü Yunus Çetin, Baro Başkanı Yusuf Başer, daire müdürleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, törene katılan öğrenci velilerine seslenerek, "Evlatlarımızın bu özel gününde sizleri Yozgat'ta ağırlamaktan memnunuz. Sizler büyük fedakarlıklarla yetiştirdiğiniz evlatlarınızın hayata atıldığı bu günde onlarla berabersiniz. Üniversiteye girmeden önceki meşakkatli süreç öğrencilerimizin diplomalarını aldıkları bugün mutlu bir sonla nihayetleniyor. Bozok Üniversitesi'nde oldukları süre içinde evlatlarımız gerek mesleki beceriler kazanmak, gerekse hayata hazırlanmak anlamında en donanımlı biçimde yetiştirildi. Sizlerin emanet ettiği evlatlarımız bugün üniversitelerine veda ediyorlar ancak yepyeni bir hayatın da başındalar. Onların mutlu, başarılı, ayakları üzerinde duran, yaşam mücadelesinde yılmadan ilkeli olarak hayatlarını sürdüreceklerinden hiç şüphem yok. Değerli veliler, en az sizler kadar öğrencilerimle gurur duyuyorum ve mutluyum." diye konuştu.

Yozgat Vali Yardımcısı Hüseyin Konak da öğrencileri kutlayarak, "Bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından, fakülte ve yüksek okul birincileri yaş kütüğüne isim plakalarını çaktı. Daha sonra dereceye giren öğrencilere, protokol ve öğretim üyeleri tarafından plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Diplomalarını alan öğrenciler, toplu halde yaptıkları yeminin ardından, keplerini havaya fırlatarak, birbirleri ve aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.