Amsterdam'ın yeni belediye başkanı Eberhard Van der Laan oluyor

Hollanda'da yabancılardan sorumlu eski uyum Bakanı İşçi Partisi (PvdA)'lı Eberhard van der Laan, Amsterdam'a belediye başkanı oluyor. Amsterdam Merkez

Hollanda'da yabancılardan sorumlu eski uyum Bakanı İşçi Partisi (PvdA)'lı Eberhard van der Laan, Amsterdam'a belediye başkanı oluyor. Amsterdam Merkez Belediye Meclisi tarafından oluşturulan başvuruları inceleyen komisyonun seçtiği Eberhard van der Laan ile Almere Belediye Başkanı Liberal Parti (VVD)'li Annemarie Jorritsma arasında kapalı oturumda seçim yapan Amsterdam Merkez Belediye Meclisinin, tercihini Eberhard van der Laan'dan yana kullandığı açıklandı.

PvdA Amsterdam Yönetimi Eberhard van der Laan'ın Amsterdam Belediye Başkanlığına yaz tatilinden önce atanacağını umduklarını belirtti.

Eberhard van der Laan'ın Başkent Amsterdam gibi büyük bir şehre aday olması ile ilgili ilk tepkilerde gelmeye başladı. İşçi Partisi Lideri Job Cohen, Eberhard van der Laan'ın adaylığı ile ilgili olarak olumlu bir tepki verdi. Cohen "Sayın Van der Laan Amsterdam belediye başkanlığı için mükemmel bir insan, onu yıllardır tanıyorum." açıklamasında bulundu.

Eberhard van der Laan daha önce, Amsterdam Merkez Belediyesi Meclis üyesiydi. 19 Nisan 2010 tarihinde kabinenin düşmesinin ardından milletvekilliğine aday olmayarak parti yönetimine Amsterdam belediye başkanı olmak istediğini açıkladı. 23 Haziran günü Amsterdam Merkez Belediye Meclisi tarafından Amsterdam yeni Belediye Başkanı olarak Job Cohen'den boşalan belediye başkanlığına aday olarak gösterildi. İçişleri Bakanlığının onayının ardından Hollanda Kraliçesi Beatrix'in onayı ile Amsterdam'a yeni Belediye Başkanı olarak atanması bekleniyor.