Abdullah Şahin ile Sümer Tilmaç Manavgatlılarla tiyatroda buluşacak

Tiyatro ve sinema sanatçısı Abdullah Şahin ile Sümer Tilmaç'in birlikte yazdığı 'Eşeklik Bizde Kalsın' oyunun ilk perdesini Antalya'nın Manavgat ilçes

Tiyatro ve sinema sanatçısı Abdullah Şahin ile Sümer Tilmaç'in birlikte yazdığı 'Eşeklik Bizde Kalsın' oyunun ilk perdesini Antalya'nın Manavgat ilçesinde açacak. Tiyatro ve sinema oyuncusu Abdullah Şahin, çok sevdiği arkadaşı Sümer Tilmaç'la birlikte Serik Karadayı Melek Çiftliği Sümer Tilmaç Sanat Okulu Sadri Alışık Tiyatro Atölyesi'nde yazdıkları Eşeklik Bizde Kalsın oyunun ilk Manavgat'ın Evrenseki beldesinde sahneleyeceklerini söyledi. Şahin, Abdullah Şahin Halk Tiyatrosu'nun geçmiş yıllarda Ilıca beldesinde Üvey Karım ve Çılgın Yenge oyunlarını sahnediğini belirtti.

Şahin, yeni sahneye koyduğu oyunun 'dünyada ilk defa ekibi hem hayvan hem insanlardan oluşan tiyatro' olacağını ifade etti. Şahin, "Sahneleyeceğimiz yeni oyunumuzla günümüzde her geçen gün kültür erozyona uğrayan insan ilişkilerindeki yapmacıklığa gönderme yapıyoruz. Oyunumuzla insanları güldürürken düşündürmek istiyoruz. Günümüz insanı yapmacık ve sahte gülümsemeler istemiyor. İçten ve samimi olmasını istiyor. Ayrıca oyunumuzda eşek, köpek, devekuşu ve papağanda sahne alacak." diye konuştu.

Tiyatro ve sinema sanatçısı Sümer Tilmaç, oyunun günümüz insanının yapmacık hareketlerine göndermede bulunduğunu kaydetti. Tilmaç, oyunda Ceren Güler, Hande Alparslan ve Buket Bulut'unda sahne aldığını belirtti. Oyunun ilk Manavgat Evrenseki Belediyesi tarafından 30 Haziran'da Plaj Park'ta oynayacağını ifade etti.