Siirtli Öğrenciler Akademi-gap'a Katıldı

Siirt'ten 12 üstün yetenekli öğrenci, Mardin Valisi Hasan Duruer'in başkanlığında yürütülen Akademi-GAP eğitimlerine katılacak.

Siirtli Öğrenciler Akademi-gap'a Katıldı
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ercan Metin ve resim öğretmeni Bülent Ongan'ın refakat ettiği 12 öğrenci, Öğretmenevi önünden Mardin'e hareket etti. Öğrencilerin katılacağı program hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ercan Metin, Mardin Valiliği'nin GAP İdaresi ile ortaklaşa yürüttüğü Akademi-GAP'ta öğrencilerin Hilmi Yavuz'dan Zeki Alasya'ya, Ayşe Kulin'den Ahmet Turan Alkan'a kadar ülkenin tanınmış 40 yazar, çizer, yönetmeni ile 15 gün süre ile atölye çalışması yapma şansına kavuştuğunu
belirtti.
Bölgeye has halk oyunları, masallar, yöresel yemekler, çocuk oyunları ve efsaneleri derlenerek, elde edilen bilgiler kitap haline getirilip Kürtçe, Arapça, Süryanice, Yezidice olarak bastırılacak. Proje kapsamında her sene bir ile özel yöresel türküler albümü çıkarılacak. Düzenlenecek Uluslararası Edebiyat Günleri'nde ise bölge illerinden seçilen yetenekli çocuklar edebiyatın, sinemanın, müziğin ve resmin ünlü isimleriyle Akademi GAP programlarında buluşturulacak.