Huzur Evindeki Yaşlılar Zamanını Hobi Bahçelerine Değerlendiriyor

Yozgat'ta huzur evinde barınan yaşlılar, boş zamanlarını oluşturdukları sebze ve meyve bahçesinde çalışarak değerlendiriyor.

Huzur Evindeki Yaşlılar Zamanını Hobi Bahçelerine Değerlendiriyor
Yozgat Belediyesi Alparslan Türkeş Huzur Evinde barınan yaşlılar, boş zamanlarını değerlendirmek için, huzur evi etrafındaki analı sebze ve meyve bahçesine dönüştürdü. Yaşlılar oluşturdukları bahçede, marul, soğan, salatalık, çilek, fasulye ve patates gibi sebzeleri yetiştiriyor. Huzur evinde barınan yaşlılardan Mithat Bozlak, Belediye Başkanı Yusuf Başer'in desteği ile huzur evi etrafındaki boş alanı sebze bahçesi oluşturduklarını belirterek, "Sabah kalktıktan sonra, bahçeye gelip uğraşıyoruz, ektiğimiz sebzeleri suluyoruz, meyvelerin etrafını çapalıyoruz, boş zamanlarımızı değerlendiriyoruz. Bize bu imkanı sağlayan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Lale Köksal'da oluşturdukları bahçe ile sürekli olarak ilgilendiklerini belirterek, "Huzur evinde kalan tüm yaşlılar burada hobi olarak sebze üretiyor, ekili olan sebzelerin çapasını yapıyoruz, meyveleri suluyoruz. Zamanımızı burada değerlendiriyoruz. Ürettiğimiz ürünlerin tamamı organik, kendimiz üretim kendimiz tüketiyoruz" şeklinde konuştu.
Alparslan Türkeş Huzur Evi Müdürü Sinan Soyer, huzur evinde barınan yaşlıların her türlü ihtiyacının karşılandığını belirterek, "Burada kalan yaşlılarımız belediye başkanından kendileri için bir bahçe yapılmasını istedi. Belediye başkanımızda gerekli desteği vererek, sebze ve meyve bahçesi oluşturduk. Geçen yıl meyve fidanları dikmiştik, bu yılda sebze ekimi yaptık. Yaşlılarımız buraya gelip bahçe ile ilgilenip, boş zamanlarını değerlendiriyorlar" şeklinde konuştu.