Burdur Valisi Tapsız, ilk ilçe ziyaretini Bucak'a yaptı

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, göreve başladıktan sonra ilk ilçe ziyaretini Bucak'a yaptı. İlçedeki kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret eden Vali Taps

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, göreve başladıktan sonra ilk ilçe ziyaretini Bucak'a yaptı. İlçedeki kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret eden Vali Tapsız, Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu'ndan ilçe hakkında geniş brifing aldı.

Burdur'da 1 Haziran'da göreve başlayan Vali Tapsız, kendisine yapılan hayırlı olsun ziyaretlerine karşılık iade-i ziyaretlerde bulunuyor. İlk ilçe ziyaretini 36 bin nüfuslu Bucak ilçesine yapan Vali Süleyman Tapsız'ın ilk durağı Bucak Kaymakamlığı oldu. Vali Tapsız'ın ilçe ziyareti sırasında Burdur İl Jandarma Komutanı Albay Enver Aydın, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan da hazır bulundu. Vali Tapsız'ı Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu, Bucak Garnizon Komutanı Üsteğmen Özgür Ertürkmener, Belediye Başkanı Ramazan Ayaz, kaymakamlık çalışanları, işadamları ve vatandaşlar karşıladı.

Kaymakam Hacıbektaşoğlu'ndan ilçeyle ilgili geniş brifing alan Vali Süleyman Tapsız, "İlk ilçe ziyaretine Bucak'tan başlıyorum. Bucak'ta bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Bizim gayemiz bir an önce ilimiz ve ilçelerimizi tanımak, ondan sonra hedef belirleyip ona göre çalışmak. Bundan sonra haftanın iki gününü ilçe gezilerine ayırarak tüm ilçelerimizi ziyaret edeceğim." dedi.

Bucak'ın nüfusu gibi sanayisi, ekonomisi ve turizminin de hızla geliştiğini söyleyen Vali Tapsız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kaymakamlığımız, Belediyemiz, işadamlarımız, vatandaşlarımız çok güzel işlere imza atmışlar. Genel yönetim ile yerel yönetimin, devlet ile vatandaşın birlik olduğu şirin bir ilçemiz. Bundan dolayı çok mutlu oldum. Liselerin yarısını, yüksekokulların tamamını hayırseverlerimiz yaptırmış. Eğitime verilen bu destek beni fazlasıyla sevindirdi. Ben tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyor ve bu gayretlerinin sürmesini diliyorum. Özellikle terör olaylarının artığı bugünlerde daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bunu en güzel şekilde Bucak'ta ve Burdur'da sergileyeceğimize inanıyorum." dedi.

"KAHVE SAYISININ AZ OLMASI İŞSİZLİK ORANININ DÜŞÜK OLDUĞUNU GÖSTERİR"

Nüfusu 36 binden fazla olmasına rağmen ilçede sadece 26 kahvehanenin bulunmasına da sevindiğini kaydeden Vali Tapsız, bu durumun ilçede işsizliğin az olduğunu açıkça gösterdiğinin altını çizdi. Tapsız şöyle devam etti: "Zira daha az nüfusu olmasına karşın çok daha fazla kahvehanesi olan ilçeleri biliyorum. Bucak belki 10–15 ilimizden sosyo-ekonomik anlamda daha gelişmiş durumda." diye konuştu.

Vali Tapsız, daha sonra Belediye Başkanı Ramazan Ayaz'ı makamında ziyaret etti. Geçtiğimiz günlerde kayınpederi Kemal Uğur'u kaybeden Ayaz'a başsağlığı dileyen Vali Tapsız, belediyeyle ilgili bilgiler aldı. Belediyecilik hizmetleri bakamından Bucak'ın çok sıkıntısı kalmadığını gördüğünü söyleyen Süleyman Tapsız, "Bucak'ın daha ileriye gitmesi için elimizden gelen desteği sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Jandarma Komutanlığı'nı da ziyaret eden Vali Tapsız, burada askerlerle de görüştükten sonra Bucak Adliyesi'ne geçti. Bucak Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Murat Dalkuş ile bir süre görüşen Vali Tapsız, daha sonra İlçe Emniyet Müdürü Yunus Avcı'yı da makamında ziyaret etti.

Emniyet denetleme defterini imzalayan Vali Tapsız, polis memurlarına görevlerinde başarılar diledi.