Şehitler İçin İl Jandarma Komutanlığında Tören Düzenlendi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Halkalı'daki terör saldırısında şehit düşen askerler için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Cenazeler, törenin ardından memleketlerine uğurlandı.

Halkalı'daki terör saldırısında şehit edilen 4 asker ile hayatını kaybeden asker çocuğu için İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Bakanı Orgeneral İlker Başbuğ, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, askeri erkan ve diğer yetkililer ile şehit yakınları katıldı.
Basına kapalı gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı ve bu birlikteliğin bozulmaması gerektiğini söyledi. Gül, terörle mücadelenin uzun bir süreç olduğunu, devletin kararlığından kimsenin şüphe duymaması gerektiğini ifade etti. Yaklaşık yarım saat süren törenin ardından cenazeler, Atatürk Havalimanı'nda uçaklarla memleketlerine gönderildi.
Bekir Çelik'in cenazesi İskenderun'da, Çağlar Bölük'ün cenazesi İzmir'de, Uğur Ekiz'in cenazesi Hatay'ın Erzin ilçesinde, Duran Baran'ın cenazesi Kayseri'de ve 17 yaşındaki Buse Sarıyağ'ın cenazesi Ankara'da toprağa verilecek.