KTÜ, Avrupa Kredi Transfer Sistemi etiketi aldı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Avrupa Komisyonu'ndan Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) etiketi için onay alan

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Avrupa Komisyonu'ndan Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) etiketi için onay alan 5 Avrupa üniversitesinden birisi olduklarını söyledi.

Özen, Rektörlük Senato Salonunda düzenlediği basın toplantısında, AKTS'nin öğrenci hareketliliğini kolaylaştırmak ve yurt dışında gördükleri eğitimlerinin kendi ülkelerinde tanınmasını garanti altına almak için Avrupa Birliği tarafından getirilmiş bir akreditasyon sistemi olduğunu belirtti. Bu etiketin mükemmellik ödülü adına Avrupa'daki en yüksek derecelerden birisi olduğun anlatan Özen, geçtiğimiz başvurdukları ancak alamadıkları AKTS etiketini bu yıl aldıklarını dile getirdi.

Türkiye'de ilk defa iki üniversitenin Avrupa Komisyonu'ndan başarıyla geçtiğine değinen Özen, "Üniversitemiz Avrupa Komisyonu'ndan AKTS etiketi için onay alan 5 Avrupa üniversitesinden biri oldu. Diğer etiket alan üniversite ise Sakarya Üniversitesi'dir." dedi. Özen, Avrupa genelinde bugünü kadar AKTS etiketi almaya hak kazanan üniversite sayısının da 28 olduğunu sözlerine ekledi.