Boru Hatlarında Güvenlik Artırıldı Ankara

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ülkede yaşanan terör olaylarına karşı hem Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) hem de Kerkük-Yumurtalık ham petrol boru hatlarında güvenlik önlemlerini artırdıklarını bildirdi.

  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız , ülkede yaşanan terör olaylarına karşı hem Bakü-Tiflis-Ceyhan ( BTC ) hem de Kerkük-Yumurtalık ham petrol boru hatlarında güvenlik önlemlerini artırdıklarını bildirdi .
Bir gazetecinin ' Son dönemde terör olayları arttı . Enerji ile ilgili boru hatlarının güvenliği için özel bir önlem alındı mı? ' sorusuna Yıldız , ' Biz 3 hafta kadar önce yaptığımız çalışma sonucunda hem BTC hem de Kerkük-Yumurtalık ham petrol boru hatlarında güvenlik önlemlerini artırdık . Bunların daha sıhhatli işleyebilmesini teminen hem güvenlik güçlerimizle hem de özel güvenlikle beraber yapılan koordinasyonu daha da sıkılaştırdık . Herhangi bir sıkıntı yaşamayacağımızı ümit ediyorum ' yanıtını verdi .
Bakan Yıldız , başka bir soru üzerine yenilenebilir enerji kaynaklarıyla alakalı yasa teklifinin Meclis gündeminde olduğunu ve TBMM yaz tatiline girmeden önce yasayı çıkarmak istediklerini bildirdi .
Yıldız , ' Aynı şekilde nükleer güç santralinin yapılması için Rusya Federasyonu ile gerçekleştirilen hükümetler arası anlaşmanın onaylanmasına yönelik düzenlemeyi Meclis ' ten geçirmek istiyoruz ' diye konuştu .
22 . 06 . 2010 11 : 51 : 02