Şehit oğlunun cenaze namazını destekle kılabildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Tekeli Hudut Tabur Komutanlığı'nda terörist saldırı sonucu şehit olan Piyade Er Mehmet Ali Tosun, memleketi Aydın'da son y

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Tekeli Hudut Tabur Komutanlığı'nda terörist saldırı sonucu şehit olan Piyade Er Mehmet Ali Tosun, memleketi Aydın'da son yolculuğuna tekbirlerle uğurlandı. Tosun için Aydın Bey Camisi'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Babası Abdullah Tosun, cenaze namazını kılmak için ayakta zor durabildi. Jandarma Garnizon Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, acılı babanın koluna girerek ayakta kalmasını sağladı. Çetin, namaz bitinceye kadar Tosun'un kolunu bırakmadı. Şehit Mehmet Ali tosun, daha sonra Aydın'ın Tepecik beldesinde toprağa verildi.

Bir ayda ikinci şehit cenazesini uğurlayan Aydınlılar, şehir merkezindeki Bey Camisi'ni doldurdu. Caminin bahçesinden taşan kalabalık, sık sık tekbir getirdi ve terör örgütü aleyhine slogan attı. Gözyaşlarına hakim olamayan şehit annesi Müşerref Tosun ve 19 yaşındaki kardeşi Fatma Tosun ise yakınları tarafından sakinleştirildi.

Cenaze namazına milletvekilleri Atilla Koç ve Recep Taner, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Jandarma Garnizon Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, Aydın Jandarma Alay Komutanı Albay Uğur Özcan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aydın Ülkü Ocakları'na bağlı küçük bir grup ise hükümet aleyhine slogan atarak, "Meclis'i basarız, 20 kişiyi asarız" şeklinde bağırdı. Diğer vatanlaşlar, bu gruba eşlik etmedi.