Şehit Mehmetçikler için Bartın'da gıyabi cenaze namazı kılındı

Hakkari Şemdinli Gediktepe Sınır Karakolu'nda şehit olan 11 Mehmetçik için Bartın'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bartın Şehit Aileleri ve Gazile

Hakkari Şemdinli Gediktepe Sınır Karakolu'nda şehit olan 11 Mehmetçik için Bartın'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen gıyabi cenaze namazına, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, MHP İl Başkanı Sezai Bilgin, Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayrettin Gencel, Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzarslan, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İkindi namazına müteakip Şadırvan Camii'nde şehit Mehmetçikler için kılınan gıyabi cenaze namazında şehitler için dua edildi.

Gıyabi cenaze namazı ardından basın açıklaması yapan Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayrettin Gencel, son günlerde meydana gelen olaylarda 2 vatan evladını kaybetmenin üzüntüsünün, millet olarak yüreklerin en derin yerinde hissedildiğini belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralanan askerlere şifalar diledi.

"MEHMETÇİĞİN NEFESİ KALLEŞLERİN ENSESİNDE"

Bugüne kadar şehit edilen hiçbir Mehmetçiğin kanı yerde kalmadığı gibi, son şehitlerin de kanlarının yerde kalmayacağını ifade eden Gencel, şöyle devam etti:

"Bu kanı dökenler mutlak bir gün o kanı döktükleri dağlarda can verecektir. Ancak ne kadar saklanırlarsa saklansınlar, Mehmetçiğin nefesini enselerinde hissedecekler ve eninde sonunda Mehmetçik kurşunuyla kalleş ve korkak ruhları kalleş bedenlerinden ayrılacaktır. Bu vatanın evlatları Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Kıbrıs'ta ve terörle mücadelede, vatanımızın dört bir yanında sırası geldiğinde şehit, sırası geldiğinde gazi olmuşlardır. Bugün 12 şehit verdik diye bizim inancımızın sarsılacağını, moralimizin bozulacağını ve mücadeleden vazgeçeceğimizi düşünme gafletinde bulunanlar şunu iyi bilmelidirler ki verdiğimiz her şehit, azmimizi ve vatan sevgimizi daha da güçlendirecektir. Bu ülkede yaşayan herkesin toplanacağı tek yer şanlı Türk bayrağının altıdır."

"EĞER BİRİNE ÇAĞRI YAPACAKSA DAĞDAKİ HAİNLERE YAPSIN"

Meclis'te grubu bulunan tüm siyasi partilere ve milletvekillerine çağrıda bulunan Gencel, "Lütfen korkularınızdan sıyrılıp dokunulmazlığın sınırlandırılmasını, vatana ve millete karşı şuç işleyenlerin demokrasinin ve dokunulmazlık zırhının arkasından çıkartılmasını istiyoruz. İsmini ağzımıza almak istemediğimiz terör örgütünün uzantısı bir siyasi partinin milletvekili Batman ilimizde bir açıklama yaparak kürt vatandaşlarımıza çocuklarınızı askere göndermeyin vicdani retçi olun, bu kirli savaşa alet olmayın, çocuklarınıza kan döktürmeyin çağrısında bulundu.Ben de buradan o haine soruyorum. Çocukları şanlı Türk ordusunda katıldıklarında kirli savaşa alet oluyorlar da, dağa çıktıklarında alet olmuyorlar mı? Peki bu döktükleri kan değil mi ? Onlar bizce kürt vatandaşlarımızın çocuklarını düşünmüyorlar, onlar daha çok terör örgütüne militan bulamamaktan korkuyorlar." diye konuştu.

BDP'Lİ VEKİL İÇİN SUÇ DUYURUSU

BDP Grup Başkan Vekili Bengi Yıldız hakkında suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayrettin Gencel, "Biz buradan birde suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu sözde milletvekili, halkı alenen isyana teşvik etmektedir. Bu da suçtur. İşte biz de bu yüzden milletvekilliği dokunulmazlığının, vatanın bölünmezliğine ve birliğine karşı işlenen suçlarda kati bir şekilde ve çok ağır cezalandırılmak üzere sınırlandırılmasını istiyoruz. Varlığını Türk varlığına armağan etmeye devem eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha minnetle anarken, gazi olan askerlerimize acil şifalar, başta şehit ailelerimiz olmak üzere tüm milletimize başsağlığı diliyoruz" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan şehit babası Mustafa Çakır, hükümetin sürdürdüğü demokratik açılımı eleştirdi.

ASKER ANNESİ: "OĞLUMDAN HABER ALAMAYINCA ÇILDIRACAK GİBİ OLUYORUM"

Ayrıca, cami avlusunda elinde Türk bayrağıyla bekleyen gözü yaşlı asker annesi Hatice Küçükyağcı ise Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askerliğini yapan ve terhisine 3 ay kalan oğlu İlhan Küçükyağcı için tedirgin olduklarını söyledi.

Her gün telefon başında oğlundan haber bekleyerek ağladığını anlatan asker annesi Hatice Küçükyağcı, şunları ifade etti:

"Benim oğlum 6 yaşından beri babasız büyüdü. Ben oğlumu şerefsizler ve Allahsızlar için askere göndermedim. Son terör olayları, asker annesi olarak benim psikolojimi bozdu. Oğlumdan haber alamayınca sürekli ağlıyorum, çıldıracak gibi oluyorum, şekerim, tansiyonum yükseliyor. Mehmetçiklerin cenazeleri gösteriliyor da o pisliklerin leşleri neden gösterilmiyor. Vatan sağ olmasın. Vatan yerinde duruyor ama evlatlarımız ölüyor."