Mülkiye Müfettişleri Kuşadası'nda

İçişleri Bakanlığı tarafından bu yıl 17

  İçişleri Bakanlığı tarafından bu yıl 17 . kez düzenlenen Mülkiye Teftiş Kurulu toplantısı Kuşadası ' nda başladı . Toplantıya İçişleri Bakanlığı bünyesindeki teftiş kurulunda görev yapan 250 ' ye yakın müfettiş katılıyor .
Mülkiye müfettişlerinin Kuşadası ' ndaki yıllık toplantısı Atatürk Anıtı ' na çelenk konulması ve saygı duruşu ile başladı . Daha sonra Kuşadası Sea Light Otel ' de gerçekleştirilen yıllık toplantının açılışına Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş , Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen , İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı Halil Yılmaz Kuşadası Garnizon Komutanı Murat Biçer , Kuşadası Belediye Başkanı M . Esat Altungün , Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Ören ve Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur ile
birlikte kalabalık bir davetli topluluğu ve mülkiye müfettişleri katıldı . Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ' nın ardından Kuşadası Mahmut Esat Bozkurt İlköğretim Okulu öğrencileri folklor gösterisi sundu . Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen , Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı Halil Yılmaz ve Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ' un açılış konuşmalarından sonra yıllık toplantıya geçildi .
27 hazirana kadar sürecek olan Mülkiye Teftiş Kurulu toplantısında 4483 sayılı kanun uygulamasında İçişleri Bakanlığı ' nca yürütülecek işlemlere ilişkin yönerge anlatılacak . Toplantı sırasında yönergenin amacı , kapsamı , tanımları ve genel hükümleri ile yetkili merciiler , ihbar ve şikayetler , ön inceleme , ön inceleme görevlileri görev ve yetkileri , ön inceleme raporları ve diğer raporlar , yetkili merci kararları , tebligat ve itirazlar ele alınacak .