İsrail'in korktuğu gerçekleşiyor, Meryem Gazze iznini aldı

Kadınlardan oluşan yardım gönüllülerinin organize ettiği yardım gemisi Meryem'in Lübnanlı makamlardan izin aldığı ve önümüzdeki günlerde Gazze için yo

Kadınlardan oluşan yardım gönüllülerinin organize ettiği yardım gemisi Meryem'in Lübnanlı makamlardan izin aldığı ve önümüzdeki günlerde Gazze için yola çıkacağı açıklandı. Lübnan'da yayınlanan El Nahar gazetesinin haberine göre Lübnan Ulaştırma Bakanı Gazi Aridi, izin verilen gemilerin önce Güney Kıbrıs'a ardından Gazze'ye gideceklerini açıkladı. Aridi, Trablus'tan yola çıkacak olan gemilerin BM kararlarını çiğnemediğinin de altını çizdi.

Fransız bandıralı Julia gemisinin adının bu seyahat için Meryem olarak adlandırıldığını da vurgulayan Aridi, Lübnan hükümetinin geminin tüm sorumluluğunu üzerine aldığını da ifade etti. Seyahatin liderliğini yapan Samar Elhac cumartesi günü Nazareth adlı Arapça radyo kanalına yaptığı açıklamada Julia gemisindeki kadınların İsrail'e karşı "yeni gizli silah" olduğunu vurgulamış ve İsrail'i de hırsız düşman olarak adlandırmıştı.

İsrail basını tamamı Hıristiyan ve Müslüman kadınlardan oluşan kadınların bu tür bir harekete girişmesinin İsrail'i çok zor durumda bırakabileceğini vurguluyor. Gemide rahibeler de yer alacak.

Arap dünyasının ünlü pop starlarından Lübnan asıllı Hayfa Vehbe de gemiye binmek istediğini söylemiş; ancak Hizbullah'ın giyim kuşamı ve dikkatleri ona yönelteceğinden dolayı bu öneriye karşı çıktığı belirtilmişti.

Geçtiğimiz yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta israil Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e sert çıkması Vehbe'nin daha önce seslendirdiği 'Recep' adlı şarkısının da yeniden parlamasına sebep olmuştu. Seyahati organize eden isimlerden Samar Elhac, 2005 yılında öldürülen Lübnan başbakanlarından Refik Hariri'nin öldürülmesi olayıyla bağlantılı olduğu iddiasıyla hapiste bulunan Ali Elhac'ın eşi.