Gümüşhane'de Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane'de 2010 yılı Haziran dönemi İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Enver Salihoğlu başkanlığında yapıldı.

Gümüşhane'de Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Vali Yardımcısı Mehmet Demiral, yatırımcı kurum ve kuruluşların temsilcileri, ilçe kaymakamları, İl Genel Meclisi üyeleri, ilçe ve belde belediye başkanları ve kamu kurum müdürleri katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan Vali Enver Salihoğlu, 2010 yılında kamu kuruluşlarının 622 milyon 91 bin TL proje tutarlı işi bulunduğunu, bu projeler için öngörülen revize ödeneğin ise 44 milyon 637 bin TL olduğunu söyledi.
Kuruluşlar bazında en fazla yatırım harcamasının 2 milyon 865 bin TL ile Karayolları 10.Bölge Müdürlüğü olduğunu belirten Vali Salihoğlu, sektörler bazında yatırım harcamalarında ise ulaştırma sektörünün 4 milyon 397 bin TL ile en fazla yatırım harcaması yapan sektör olduğunu ifade etti.
İl genelinde sürdürülen toplam 150 projeden 22'sinin bitirildiğini, 55'inin devam ettiğini, 54 tanesinin ihale aşamasında ve 19 tanesinin de henüz başlamadığına değinen Vali Salihoğlu, KÖYDES çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Vali Salihoğlu'nun konuşmasının ardından yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri tarafından sunumlar yapılarak, katılımcıların soruları cevaplandırıldı. Karayolları 10. Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil, Kelkit-Şiran arasındaki yolun Temmuz ayı sonuna kadar asfaltının bitirileceğini, Gölova-Çamolul-Şiran karayolunun bu yıl bitirileceğini, İkisu-Şiran karayolunun Musalla köyü kısmına kadar olan bölümünün asfalt olacağını ve Yağmurdere yolundaki çalışmaların devam ettiğini söyledi.

TİREBOLU-KÜRTÜN ARASI SICAK ASFALT
Kürtün İl Genel Meclisi üyesi Mesut Şen'in Tirebolu-Torul arasında kalan ve Kürtün'ü de içine alan karayolunda sürekli akıntı olması nedeniyle şev bakım çalışması programıyla ilgili sorusuna, "Yolda şev akıntıları sürekli oluyor. Şev stabilitesi projesi mevcut olup, proje ile ilgili çalışmalara devam edilmekte. Bu proje sona erdiğinde yatırım programına teklif edilip, şevlerin tanzimi ve düzenlemesi ile ilgili çalışma yapılacaktır. Tirebolu-Kürtün arasında bu yıl sıcak asfalt yapacağız. Tabi burayı yaparken gerekli altyapı çalışmalarını da kısmen olsa yapmaya çalışacağız" diye cevaplandıran Yeşil, Torul-Kürtün yol ayrımından itibaren yol kenarına yapılan otokorkulukların bu yıl içerisinde Tirebolu-Kürtün arasında da gerekli yerlere yapılacağını belirtti.
Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı'nın şehir geçişi ve bölünmüş yolla ilgili sorusunu cevaplandıran Bölge Müdürü Yeşil, çevre yolunun proje ihalesinin yatırım programına alındığını söyledi. Yeşil, proje ihalesinin önümüzdeki günlerde yapılması ile birlikte durumun daha da netleşeceğini ve güzergahın belirleneceğini belirterek, "Kürtün yol ayrımı-Gümüşhane, Gümüşhane-Kale ve Bayburt sınırına kadar olan kesimlerle alakalı proje çalışmaları tamamlanmış olup, ihale dökümanları hazırlanmaktadır. Ümit ediyoruz ki 2010 yılında bölünmüş yolların ihalesine çıkılabilecek. İhale sürecine bağlı olarak bu yıl içerisinde kazma vurmayı da düşünüyoruz" dedi.
Yeşil, Gümüşhane'de geçtiğimiz günlerde Kent Konseyi tarafından gündeme getirilen Devlet Hastanesi önündeki trafik karmaşasının çözümü noktasında da bazı açıklamalarda bulundu. Devlet hastanesinin önüne yapılacak olan kavşak tanzimi ile ilgili projelerin hazırlanarak Karayolları Genel Müdürlüğüne tasdik ettirildiğini ve uygulama ile ilgili ihalenin önümüzdeki günlerde yapılacağını söyledi. Yeşil'e Vali Salihoğlu, Karayolları'nın Gümüşhane'de yaptığı yatırımlar ve çalışmalar için teşekkür etti.
Toplantıda daha sonra diğer yatırımcı kuruluşlar tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.