Türkçe'nin çocukları Gazianteplilerle buluşuyor

Bu yıl 8.si yapılan Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye'ye gelen dünya çocukları, 6 -7 Haziran'da Gazianteplilerin huzuruna çıkacak. Çocuklar, 6 H

  Bu yıl 8 . si yapılan Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye ' ye gelen dünya çocukları , 6 -7 Haziran ' da Gazianteplilerin huzuruna çıkacak . Çocuklar , 6 Haziran ' da Şato ' da , 7 Haziran ' da da Kamil Ocak Stadı ' nda Gazianteplilerle buluşacak .

Programla ilgili basın toplantısı düzenleyen tertip komitesi , olimpiyatın Gaziantep ayağı ile ilgili bilgi verdi . Güney Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yaşar Narı , Türkçe Olimpiyatları ' nın Türkçenin dünyada hak ettiği konuma gelmesi ve daha yaygın şekilde kullanılması için oluşturulan bir emeğin ürünü olduğuna dikkat çekti . En iyi Türkçe öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen olimpiyatların yurt dışında Türkçe ' ye karşı büyük bir heyecan ve ilgi uyandırdığını hatırlatan Narı , " Türkçe Olimpiyatları bir final niteliğindedir . Yarışmacılar finale gelene kadar birçok aşamadan geçiyor . Öğrenciler , sınıf ve okul seçmelerinden sonra ülke seçmelerinden geçerek bu olimpiyatlara katılmaya hak kazanıyor . Bir eğitim yılı boyunca olimpiyatlara yaklaşık 10 bin öğrenci hazırlanıyor . 8 . si yapılan olimpiyatlara bu yıl 120 ülkeden toplam 750 öğrenci katıldı . " dedi .

Olimpiyatların Gaziantep organizasyonunu Güney Eğitim Kurumları ' nın üstlendiğini belirten Narı , şöyle dedi : " Özel Gonca Anaokulu , Özel Cahit Nakıboğlu İlköğretim Okulu , Özel Emine Nakıboğlu İlköğretim Okulu , Özel Mutafoğlu Okulları ve Özel Sunguroğlu Liseleri olarak faaliyet gösteren Güney Eğitim Kurumları Gaziantep halkına eğitimin yanı sıra kültürel anlamda da hizmet etmek ve şehre katkı sağlamak için bu önemli organizasyona sponsor oldu .

Organizasyonun 6 Haziran ' da Şato ' da , 7 Haziran ' da ise Kamil Ocak Stadı ' nda yapılacağını söyleyen Narı , " Dünyanın birçok farklı bölgesinde zulümlerin ve savaşın olduğu bir zamanda Türkçe sevgi dili olarak sevgiyi , barışı ve hoşgörüyü anlatıyor . Bu organizasyonun , bir dil olarak dili , dini ve rengi farklı insanları aynı sevgi çemberinin etrafında buluşturarak dünyaya barışı haykırması büyük önem arz ediyor . Organizasyona , Naksan Holding , Royal Halı , Gaziantep Büyükşehir Belediyesi , Şahinbey Belediyesi , Şehitkamil Belediyesi , Çalışkan Grup , Değişim İnşaat , Uğur Plaza Hotel , Çalışkan Kömür , Fem Dershaneleri ve organizasyonun tanıtım ayağını yürüten Prizma Ajans ' a teşekkür ederim . " diye konuştu .