Ressam Şenol Sak'ın Balıkları Büyüledi

Bolu'da yaptığı balık resimleriyle 'Balık Ressamı' olarak tanınan Şenol Sak, 22'inci kişisel resim sergisini Bolu Sanat Merkezi'nde (BSM) açtı.

Ressam Şenol Sak'ın Balıkları Büyüledi
  Oldukça kalabalık bir davetli grubunun katıldığı açılışa Vali Yardımcıları Cemal Yıldızer ve Zeki Karaca , Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz , Başkan Yardımcıları Orhan Bozgeyik ve Mücahit Engin , Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer ile kalabalık bir davetli grubu katıldı . Açılış öncesi bir konuşma yapan Ressam Şenol Sak , " Yaklaşık 25 yıla ulaşan resim serüveninde yurt içinde açtığım ve katıldığım çok sayıda serginin yanı sıra son yıllarda da dünyanın değişik ülkelerindeki pek çok etkinlikte yer aldım . Bolu ' da da ilki 1993 yılında olmak üzere 4 kişisel sergi açtım . Son sergimi 6 yıl önce yine bu mekanda açmıştım . O da benim için çok anlamlı ve anıları hala hafızamda taze olarak kalan önemli bir sergiydi . Eserlerin çoğu , benim bu sergi için son 3 ayda ürettiğim çalışmalardan oluşuyor . Ayrıca daha önceki dönemlerden de iki ve üç boyutlu birkaç örneği bu sergide görebileceksiniz . Bana çalışmalarımda destek olan Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz ' a teşekkür etmek istiyorum . Sergi açılışıma gelerek bu önemli günde bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ederim . Sergide yer alan bu yeni çalışmalarımı da beğeneceğinizi umuyorum " dedi .
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise , Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi ' nde yıllardır Şenol Sak yönetiminde sürdürülen " Resim Çalışmaları " yapıldığını ve kendilerinin de bu başarılı çalışmaları desteklediklerini belirtti . Bolu ' daki sanatsal çalışmalara katkı sağladıklarını ifade eden Yılmaz , ayrıca Şenol Sak ' ın sadece Türkiye ' de değil dünyanın pek çok ülkesindeki etkinliklerde yer alarak ülkemizi ve Bolu ' yu başarılı bir şekilde temsil ettiğini söyledi .
Bolu Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer de açılış öncesi yaptığı konuşmada , " Sanat , bir kuşun kanadı gibidir . Bunu kullanan toplumlar uçar , özgür olurlar . Şenol Sak ' da gerek kendi profesyonel resim çalışmaları ve gerekse BSM-Sanat merkezinde yetiştirdiği öğrencilerinin başarılı çalışmalarını ve açtıkları sergileri yakından takip ediyoruz . Şenol Sak , Türkiye ' de ve Dünya ' da başarısını kanıtlamış ve resim sanatında iyi bir yere gelmiş örnek bir sanatçıdır . Bence onun Bolulu olması ve burada yaşıyor olması da Bolulular için bir şanstır . Çünkü iyi sanatçı kolay yetişmiyor " dedi .
Konuşmaların ardından Başkan Yılmaz tarafından , Şenol Sak ' a BSM-Sanat Merkezi çalışmalarına yıllardır süren katkıları ve hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verildi . Kurdele kesilmesi sonrasında gezilen sergide yer alan rengarenk ve büyük boyutlu balık konulu çalışmalar izleyicilerin beğenisini kazandı .