Mahkumlar İlk Kez Ailelerine Oynadı

Kayseri Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nde düzenlenen ve 'Kekeçoğlan' lakabı ile bilinen ünlü oyuncu Fatih Altın'ın mahkumlar ile birlikte sahnelediği "Ah Şu Gençler" isimli oyun, aileler tarafından beğeniyle izlendi

Kayseri Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürlüğü'nde düzenlenen ve 'Kekeçoğlan' lakabı ile bilinen ünlü oyuncu Fatih Altın'ın mahkumlar ile birlikte sahnelediği "Ah Şu Gençler" isimli oyun, aileler tarafından beğeniyle izlendi. İzlerken bir yandan eğlenen diğer yandan da hüznü yaşayan mahkum yakınları, gözyaşlarını tutamadı.
Kayseri Kapalı Cezaevi'nde mahkumlar tarafından oynanan "Ah Şu Gençler" isimli tiyatro oyunu için 'Kekeçoğlan' lakabı ile bilinen ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Fatih Altın, 11 mahkum ile 45 gün hazırlandı. Mahkumları motive ve rehabilite etmek amacıyla düzenlenen oyunun ilk gösterimi, mahkum yakınlarına oldu.
Gösterileri dikkatle izleyen mahkum yakınları bir yandan eğlenirken diğer yandan da hüznü yaşadı. Aralarında infaz koruma memuru ile cezaevi 2. müdürünün de bulunduğu oyuncular, performanslarıyle göz doldurdu.
Gözyaşlarını tutamayan mahkumlar, gösteri sonrası yakınlarına doyasıya sarılarak sevinçlerini paylaştı. İHA muhabirine konuşan 45 yaşındaki mahkum Adem Karagöz, oynarken kendilerini ayrı bir dünyada gibi hissettiklerini söyleyerek, "45 gün hazırlıklarımızın ardından ilk gösterimi ailemizle paylaştık. Çok mutluyuz" dedi.
49 yaşındaki Mahmut Yıldırım ise, bu imkanı sağlayan Başsavcı Mehmet Siyami Başok ve Kurum Cumhuriyet Savcısı Çetin Cesur'a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "Özellikle tüm fedakarlığı üzerimizden eksik etmeyen Fatih Altın'a çok teşekkür ediyorum. Burada içimizdeki bilmediğimiz yönümüzü ailelerimizle paylaşmak, onlara göstermek güzel bir duyguydu" ifadelerini kullandı.
Ağabeyini izlemek için gelen Leyla Doğan ise, duygulu anlatımıyla yaptığı konuşmasında, "Bu tür aktivitelerin yapılması hem bizlere hem de mahkumları farklı dünyalara götürüyor. Böyle bir imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
6 Haziran'a kadar gösterimi sürecek olan oyunu ayrıca ünlü tiyatro sanatçılarının da izleyeceğini duyuran Fatih Altın, "Oyunu izlemeye Yosi Mirzahi, Şefik Onatoğlu, İpek Tuzcuoğlu, Faruk Karaçay, Ender Yiğit, Yalçın Özden, Hüseyin Aşken, Ebru Karanfilci, Selçuk Uluergüven, Ebru Hekimoğlu, Ali Yaylı, İhsan Ustaoğlu, Resul Okan, Tuna Arman, Özden Özgürdal, Yakup Yavru ve Ayşen Gruda gelecekler" dedi.