Kayseri Akademik Meslek Odaları'ndan İsrail'e Tepki

Kayseri, Akademik Meslek Odaları'ndan İsrail'de yaşanan olaylara yönelik ortak bir açıklama yapıldı.

Kayseri Akademik Meslek Odaları'ndan İsrail'e Tepki
  Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi ' nde yapılan açıklamada , Jeoloji Mühendisleri Odası , Jeofizik Mühendisleri Odası , Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası , Makine Mühendisleri Odası , İnşaat Mühendisleri Odası , Ziraat Mühendisleri Odası , Elektrik Mühendisleri Odası , Gıda Mühendisleri Odası , Kimya Mühendisleri Odası , Orman Mühendisleri Odası , Meteoroloji Mühendisleri Odası , Mimarlar Odası , Tabipler Odası , Diş Hekimleri Odası , Eczacılar Odası , Veteriner Hekimleri Odası , Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası ve Yeminli Mali Müşavirler Odası temsilcileri bulundu .
Odalar adına konuşan Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Adnan Evsen , İsrail ' in 1967 yılında Filistin üzerinde başlattığı savaş ve işgalin günümüze kadar süregeldiğini hatırlatarak , " Aradan geçen zamanda tümden bir halk iradesiyle birlikte yok edilmek istenmiş , ölümler , kan ve gözyaşı bölgenin kaderi haline getirilmiştir . Savaş ve işgalin yarattığı kaçınılmaz kıyımın yanında eğitimden sağlığa , altyapıdan , su ve barınmaya varıncaya kadar , bir halk yaşatacak her alan tahrip edilmiştir . İsrail ' in üç yıldır sürdürdüğü ve yoğunluğunu giderek arttırdığı , Gazze ' nin tüm dünyayla ekonomik ve sosyal bağlantısını kesip tecrit etme politikası ; Filistin halkına insani yardım ulaştırmak amacı ile ola çıkan yardım filosuna İsrail ordusu tarafından yapılan saldırıyla yeni bir boyut kazanmıştır " diye konuştu .
İsrail ' in el koyduğu yardım filosu ve bütün aktivistlerin derhal serbest bırakılması gerektiğini söyleyen Evsen , " Yiyecek , içecek , ilaç , tıbbi malzeme ve acil ihtiyaç maddelerinden oluşan insani yardımın bir an önce Gazze ' ye ulaşması sağlanmalıdır . İsrail tarafından Filistin halkı üzerinde uygulanan ablukaya derhal son verilmelidir " diyerek sözlerini sonlandırdı .