Gibbs: ABD ve İsrail arasındaki güvenilir ilişki değişmez

Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin İsrail'i kınayan ve saldırı ile ilgili soruşturma açılmasını isteyen k

  Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs , Birleşmiş Milletler ( BM ) Güvenlik Konseyi ' nin İsrail ' i kınayan ve saldırı ile ilgili soruşturma açılmasını isteyen kararını desteklediklerini belirtti . Ancak Gibss , ABD ve İsrail arasında güvenilir bir ilişki bulunduğunu ve bunun saldırı nedeniyle değişmeyeceğini de vurguladı .

Gibbs , günlük basın toplantısında sorular üzerine İsrail ' in saldırısı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu . Robert Gibbs , ' ' Gazze ' deki insani durumdan endişe duyuyoruz . İsrail ve uluslararası ortaklarımız ile mevcut şartların iyileştirilmesi için çalışmaya devam edeceğiz . BM Güvenlik Konseyi ' nin de dediği gibi şartlar savunulacak gibi değil " dedi .

İsrail Başbakanı Netanyahu ile Obama arasında bu Salı günü yapılması planlanan , ancak olaylar sonrası iptal edilen görüşmenin ilerde yapılacağını kaydeden Gibbs , Filistin Lideri Abbas ' ın ise gelecek hafta Washington ' da olacağını bildirdi .

Gemilere yapılan saldırı yüzünden ABD ile İsrail arasındaki ilişkilerin değişmeyeceği vurgusunu yapan Gibbs , ' ' Açıkça ifade edeyim . ABD ve İsrail daha önce sayısızca söylediğim gibi güvenilir ilişkiye sahip . Bizim için hep önemli bir müttefik oldular . Onların güvenliğine büyük destek veriyoruz . Ve bu değişmeyecek ' ' diye konuştu .