Gençlerbirliği'nin genç futbolcusu Boz: Milli takımdan uzak kaldığımda ağlardım

Gençlerbirliği'nin genç savunma oyuncusu Mahmut Boz, milli takıma çağrılan futbolcular arasında ismini görmediğinde zaman zaman ağladığını söyledi.

Gençlerbirliği'nin genç savunma oyuncusu Mahmut Boz, milli takıma çağrılan futbolcular arasında ismini görmediğinde zaman zaman ağladığını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi yayın organı TamSaha dergisine konuşan Mahmut Boz, milli takım seçmeleri sayesinde futbolcu olduğunu belirterek, "Ben Gençlerbirliği'ne, Milli Takım seçmeleri sayesinde transfer olmuş bir oyuncuyum. Dolayısıyla çıkış yaptığım ilk takım Genç Milli Takımlar. Oradan uzak kalmak bana çok dokunmuştu açıkçası. Takım arkadaşlarım Soner ve Metin Genç Milli Takımlara gidiyordu. Kulüpte Milli Takımlara çağrılan oyuncuların isimleri ilân ediliyordu. Orada ismimi göremediğim zaman odama gidip ağlıyordum. Yani Milli Takım'ı o kadar önemsiyordum. Ondan dolayı hırs yaptım biraz da. Geri dönmeyi çok istedim. Ondan sonra bir çapraz bağ ameliyatı geçirdim ve iyileştikten sonra da Ümit Milli Takım'a seçildim." diye konuştu.

"ESKİŞEHİRSPOR BENİ BEĞENMEDİ"

"Eskişehir doğumlusun ama Ankara'da Gençlerbirliği'nde futbol oynuyorsun. Bu yolculuk nasıl gerçekleşti?" şeklindeki bir soruya Mahmut Boz, şu karşığılı verdi: "O dönemler Millî Takım seçmeleri için Ankara'ya gelmiştim. Orada seçilince Adana'daki seçmelere katıldım ve yine başarılı oldum. Bu seçmeler sonrasında birçok Süper Lig takımı beni arayıp transfer teklifinde bulundu. Ancak Eskişehirspor'dan arayan olmadı. Bursaspor, Konyaspor ve Gençlerbirliği beni isterken, Eskişehirspor "Bu oyuncudan bir şey olmaz" deyince hırs yaptım ve gidip Gençlerbirliği'ne imzayı attım. Yoksa ben de kendi şehrimde kalıp Eskişehirspor'da oynamayı isterdim."

Mevkiin itibarıyla ligde Galatasaray'da Lucas Neill'i beğendiğini ifade eden Boz, "Bu sezon Bursaspor'da zaman zaman oynayan Zapotocny'yi de çok beğeniyorum." derken, savunması zor forvet oyuncuları arasında Fenerbahçe'den İspanyol golcü Güiza'yı gösterdi.

"TÜRKİYE'DE GENÇ OYUNCU OLMAK ZOR"

Mahmut Boz, Türkiye'deki genç oyunculara yeterince şans verilmediğini de ifade ederken, "Mesela bir Arsenal takımını izliyoruz, neredeyse tamamı 18, 19, 20 yaşlarında gencecik oyunculardan oluşuyor. Mesela Gençlerbirliği'nde kaç senedir oynayabilen genç oyuncu olarak bir ben varım, bir de Ferhat Kiraz vardı. Üç sezon antrenmanlara çıktı ama oynadığı sadece bir-iki maçı var." değerlendirmesinde bulundu.

Ligde uygulanan yabancı oyuncu kuralının da genç futbolcuların önlerini kapadığına inan Boz, "Yabancılar takıma ayak bastıklarından itibaren kesinlikle bir adım önde. Çünkü sen altyapıdan yetişiyorsun, onlar yurtdışından para ödenek getiriliyor. Dolayısıyla teknik adamlar da kendilerini yabancı oyunculara öncelik vermek zorunda hissediyor." şeklinde konuştu.