CHP'nin yeni grup başkan vekilleri İnce ve Hamzaçebi oldu

CHP grup başkan vekilliklerine Önder Sav'ın desteklediği Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi seçildi. Parti grubu arasında yap...

 

CHP grup başkan vekilliklerine Önder Sav ' ın desteklediği Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi seçildi .

Parti grubu arasında yapılan oylamada , Deniz Baykal ' ın desteklediği belirtilen Tacidar Seyhan , milletvekillerinden en az oy alan isim oldu . Deniz Baykal ve arkadaşlarını CHP ' den tasfiye eden Önder Sav , genel başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu ve genel başkan yardımcılığına getirilen Hakkı Suha Okay ' dan boşalan grup başkan vekillikleri koltuğuna da kendine yakın isimleri seçtirmeyi başardı . Sav ' ın işaretiyle aday olan İnce ve Hamzaçebi , CHP ' nin yeni grup başkan vekilleri oldu . Dün yapılan seçimlerde Konya Milletvekili Atilla Kart ve Adana Milletvekili Tacidar Seyhan da aday oldu . Hamzaçebi ' ye 74 , Muharrem İnce ' ye 58 oy çıktı . Atilla Kart 34 , Tacidar Seyhan ise 22 oy alabildi . CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Deniz Baykal , oylamaya katılmadı . Oylamaya Ankara Milletvekili Nesrin Baytok da katıldı .
Öte yandan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ile Ankara Bağımsız Milletvekili Emrehan Halıcı , CHP ' ye katıldı . Halıcı ve Genç , grup toplantısına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ' nun yanında geldi . Genç ve Halıcı ' ya parti rozetini takan Kılıçdaroğlu , " TBMM ' nin iki markası artık CHP çatısı altında çalışmalarını sürdürecek . " dedi . Halıcı ve Genç ' in katılımıyla CHP ' nin milletvekili sayısı 99 ' a yükseldi , bağımsızların sayısı ise 10 ' a düştü .

Zaman