Çanakkale - Limni Deniz Otobüsü Seferleri Başlıyor

Çanakkale Boğazı ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş. Yunanistan'ın Limni adası ile deniz otobüsü seferlerine başlıyor.

Çanakkale - Limni Deniz Otobüsü Seferleri Başlıyor
  Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan GESTAŞ A . Ş Genel Müdürü Hasan Yürükçü , 2009 yılında çalışmalarına başladıkları Çanakkale-Limni arasındaki deniz otobüsü seferleri ile ilgili son aşamaya gelindiğini belirterek , " Karşılıklı limanlarda teknik incelemeler yapılarak , denizcilik otoriteleri ve Limni ' deki Belediye Başkanları ile yapılan görüşmeler neticesinde GESTAŞ ' ın Türk Bayrağını Kuzey Ege ' de , uluslararası sularda da dalgalandırabileceği kanaatine vardık . İlk aşamada haftada 3 gün olacak şekilde sefer programı belirlendi . " Conkbayırı " deniz otobüsü ile gerçekleştirilecek olan 75 millik seyir süresinin 2 saat 30 dakika sürmesi planlanıyor . Conkbayırı deniz otobüsümüzün uluslararası sefere hazır olabilmesi için gerekli teçhizat ve sertifikaların tamamlanması için gerekli çalışmalar yapılarak bütün hazırlıkları tamamlandı . İlk sefer tarihi , sefer saatleri ve tarife belirleme ile ilgili çalışmalar Midilli Valisi Pavlos G . Vogıatsız ve Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık ' ın görüşmeleri neticesinde 07 Haziran 2010 tarihinde ilimizde yapılacak imza törenin ardından belli olacak " dedi .
Seferlerin yapılmasının amacının Çanakkale turizmine katkı sağlamak olduğunu da belirten Yürükçü , " Bu sayede Çanakkale ve Limni arası deniz ulaşım köprüsü oluşturarak turizm ve ticaret alanında önemli kazanımlar elde etmeyi hedefliyoruz . Gelen turistin döviz bırakması çarşı esnafının çeşitlenerek ticaretin hareketlenmesini de sağlayacak . Ayrıca Rum asıllı Gökçeada ve Bozcaada halkının görüşmelerinin süreklilik imkanının sağlamasını da gerçekleştirilecek " dedi .
Öte yandan 7 Haziran Pazartesi günü saat 14 . 30 ' da Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilecek törende Midilli Valisi Pavlos G . Vogiatsız , Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık , Gestaş Genel Müdürü Hasan Yürükçü birer konuşma yapacak . Çanakkale-Limni hattı ile ilgili bilgilendirmenin ardından ise protokol imzası gerçekleştirilecek .